a Harrods Londonban

A Harrods megnyitja első privát klubját Sanghajban

A kínaiak számára nem idegen a luxusvásárlás, és London legikonikusabb áruháza, a Harrods most újabb okot ad nekik a tékozlásra!


A Harrods 2023 végén egy privát klubot nyit Sanghajban, hogy az ország ultragazdag vásárlóit magához vonzza. A Residence (a vásárlók addig vásárolnak majd, amíg csak bírják) nevű klub a Cha House második emeletén lesz, egy olyan műemléképületben, ahol már most is működik egy Harrods teázó és egy zongorabár, amely a nagyközönség számára is nyitva áll. Egy másik látványos brit import a brit sztárséf, Gordon Ramsay első étterme, amely a klubban kap helyet.

A lehető legelitebb, az éves tagdíj 150 ezer jüanról, azaz 21 ezer dollárról (7 millió forint) indul, és kezdetben 250 tagot fogadnak majd. A luxusvásárlás és a remek ételek mellett a skót Edrington Group whiskygyártó céggel kötött partnerség a legritkább alkoholos palackok kóstolására is feljogosítja majd a tagokat.

Michael Ward, a Harrods ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a Bloomberget, hogy ezek a vásárlók 2022-ben a Harrods forgalmának 16%-át tették ki.

A Harrods Malajzi\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Mindig is tudtuk, hogy a vásárlás visszamegy Kínába. Szeretnénk egy olyan bázissal rendelkezni, amely képes fenntartani ezt a kapcsolatot, mivel igazán nagyszerű vásárlóink vannak ott

− tette hozzá.

A Fortune szerint a kínai fogyasztók a világ legbefolyásosabb fogyasztói közé tartoznak, a PwC becslései szerint a 325,4 milliárd dolláros (110 billió forint) globális luxuspiac mintegy ötödét teszik ki. Mivel egyre többen vásárolnak a kontinensen, a vezető globális márkák egyre inkább bővítik a jelenlétüket.

A Harrods a világ vagyonának legfelső 1%-át szolgálja ki. Ha jelenleg a középkategóriában lennék, nem csinálnám ezt. De tudjuk, hogy a vagyon Kínában növekedni fog. És mi továbbra is csak ezekre a kapcsolatokra fogunk összpontosítani

− mondta Ward.

Nyitókép: Shutterstock