Harry herceg és Meghan Markle

Károly király kilakoltatja Harryt és Meghan Markle-t brit otthonukból​

Még 2019-ben II. Erzsébet királynő egy saját, különálló otthont ajándékozott Harry hercegnek és Meghan Markle-nek a windsori kastélyhoz tartozó magánbirtokon. Most Károly király felkérte a sussexi párt, hogy költözzenek ki brit rezidenciájukból. Ebből még komoly problémák adódhatnak a jövőben.


Harry herceg és Meghan Markle a 2020-as távozásuk óta ideiglenes bázisukként tartották fent a Frogmore Cottage-t. Amikor az Egyesült Királyságban jártak, akkor mindig ott szálltak meg. Mivel a királyi család elszigetelt birtokán belül van ez a ház, így ott folyamatos védelem volt biztosítva számukra.

A jövőben a lakhatásukról és a személyes védelmükről saját maguknak kell majd gondoskodniuk. A sussexi pár a napokban megerősítette, hogy Károly király felkérte őket a kiköltözésre.

„Megerősíthetjük, hogy Sussex hercegét és hercegnéjét felkérték, hogy hagyják el a rezidenciájukat"

— mondta a hercegi pár szóvivője.

Erre feltehetően több oka is volt az uralkodónak. Elsősorban azzal indokolta a döntését, hogy oda szeretné költöztetni testvérét, András herceget.

A yorki herceg ellen a múltban szexuális zaklatás vádja merült fel, ami miatt 2022 áprilisában megfosztottak címeitől. Jelenleg a 7 hálószobás Royal Lodge-ban lakik, aminek fenntartása nem kis költségekkel jár. Károly a jövőben csökkenteni szeretné testvére támogatását, ami viszont már lehetetlenné teszi majd, hogy az eddigi otthonában maradjon.

Éppen ezért jönne kapóra Harry hercegék ingatlanja, ami sokkal kisebb, éppen ezért olcsóbb is. Valószínűleg közre játszhatott még a döntés meghozásában Harry nemrég megjelent, mindent leleplező memoárja, illetve a decemberben debütált Harry és Meghan Netflix-sorozat is. Markle-ék lemondása óta folyamatos feszültség áll fenn a királyi családban, amit egyelőre nem tudtak orvosolni.

A közeljövőben sor kerülhet egy tárgyalásra a rokonok között. Erről itt tudsz részleteket olvasni.

Harry hercegék az utóbbi időben meghívást kaphattak III. Károly koronázására is, ami az első lépés lehet a békülés felé. Vajon ismét szoros kötelék alakulhat ki Vilmos herceg és testvére között?

Forrás: Vogue

Nyitókép: Getty