Károly király és Harry herceg

Harry herceg szerint ezek Károly király legnagyobb hibái apaként

Harry herceg a nemsokára megjelenő memoárja előtt egy interjúban népszerűsítette a kiadás érkezését, melyben kitért apja, Károly király két legnagyobb hibájára. Vajon ezután még sor kerülhet a családtagok békülésére?


A sussexi herceg Spare, azaz tartalék címen megjelenő memoárja január 10-én érkezik a könyvesboltok polcaira, azonban már hamarabb nyilvánosságra kerültek részletek a könyv tartalmából. Többek között az a részlet is kitudódott, hogy Vilmos herceg egyszer fizikailag bántalmazta testvérét Meghan Markle miatt.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Még a megjelenés előtt Harry Tom Bradbynek adott egy interjút, melyben kicsit részletesebben kitértek a könyv várható elemeire. A beszélgetés során elhangzott, hogy Meghan Markle férjének elsősorban két kritikája van apja, Károly király felé. Elmondása szerint az Egyesült Királyság jelenlegi uralkodója egyáltalán nem állt készen az apaságra és a vele járó terhekre, az egyedülálló szülőségre pedig még kevésbé.

„Mindig azt a látszatot keltette, hogy nem állt még készen a szülőségre: a felelősségre, a türelemre, az időre. Még ő is, bár büszke ember volt, elismerte volna ezt. De az egyedülálló szülőség? Apát sosem erre teremtették. Bár az igazat megvallva, megpróbálta”

— mondta Harry herceg.

Az interjú során a műsorvezető felolvasott egy rövid részletet a közelgő könyvből, melyben apa ás fia egymással beszélgettek egy Highgrove-i vacsora közben. Ekkor a fiatal herceg elmondta, hogy milyen érzései és gondolatai vannak, amik szorongást okoznak neki. Károly ezt követően beismerte, hogy mindezért magát érzi felelősnek, hiszen már jóval korábban segítséget kellett volna biztosítania gyermekének.

Bár Harry herceg nem apját tartja hibásnak, azért elárulta, hogy jól esett neki, hogy ilyen reakciót kapott a problémáira.

Később kitértek az uralkodó másik problémájára is, mégpedig, hogy Harry-éknek sokszor kellett feláldozniuk az saját érdeküket. Példaképp elsődlegesen Károly király bulvárlapokkal kapcsolatos együttérzéseit és kapcsolatát nevezte meg. Mivel az uralkodó nem kezdett semmit a sajtó hatásaival, így lehetőséget adott a mentális problémák megjelenésére.

„Történtek olyan döntések a másik oldalon, amelyek hihetetlenül bántóak voltak. Ez nem szűnt meg. Végig folytatódnak. Nem mondhatják nekem továbbra is, hogy téveszmés és paranoiás vagyok, amikor minden bizonyíték halmozódik. Mert valóban rettegtem attól, hogy mi fog velem történni"

— olvashatjuk az Independent cikkében Harry herceg szavait.

Ugyanebben az interjúban az is elhangzott, hogy Meghan Markle-ék szeretnének békét kötni a királyi család többi tagjával, de előbb egy kis elszámoltatásra vágynak. Az is elhangzott Harrytől, hogy vissza akarja kapni az édesapját, illetve a testvérét. A téma részleteiről egy korábbi írásunkban lehet olvasni.

Nyitókép: Getty