Harry herceg és Meghan Markle

Katalin is felelős volt a Meghan és Harry Oprah-interjújára adott kemény válaszért

Harry herceg és Meghan Markle 2021 márciusában Oprah Winfreynek adott interjúja nagy port kavart. Különösen a Meghan folyamatos zaklatásáról szóló történetek és a család meg nem nevezett tagjainak rasszista megjegyzései váltottak ki nagy visszhangot.


Ahogy az várható volt, a brit királyi család válaszlépéseket tett, méghozzá hivatalosan a néhai II. Erzsébet királynő részéről. A Times azonban a héten megosztotta Valentine Low királyi író új könyvének, a Courtiers-nek egy részét, amiben Low azt írja, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné a színfalak mögött erősen befolyásolta a nyilatkozatot − írja az Elle.

A közlemény így szólt:

Az egész család szomorúan értesült arról, hogy milyen nagy kihívást jelentett Harry és Meghan számára az elmúlt néhány év. A felvetett kérdések, különösen a faji kérdés, aggasztóak. Bár egyes visszaemlékezések különbözőek lehetnek, ezeket komolyan vesszük, és a család magánbeszélgetésen fog a témával foglalkozni. Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett családtagok lesznek.

A „visszaemlékezések különbözőek lehetnek" sor Vilmoséktól származik.

Egy bennfentes szerint a szövegnek volt egy enyhébb változata is. A vita arról szólt, hogy emelkedjenek-e teljesen felül, felajánlva a megbocsátásukat, miszerint Harry és Meghan továbbra is „szeretett családtagok”?". Vagy inkább avatkozzanak közbe, és nyilvánítsanak határozott véleményt?

Waleséknek nem tetszett az enyhébb verzió, és valami olyasmit szerettek volna, ami egyértelművé teszi, hogy a családjuk nem ért egyet Harry és Meghan nyilatkozataival.

Azt akarták, hogy egy kicsit keményebb legyen. Egyetértettek abban, hogy szükség van valamire, ami kimondja, hogy az intézmény számos dolgot nem fogad el abból, ami elhangzott

− tette hozzá a forrás. Egyébként eredetileg Vilmos herceg magántitkára, Jean-Christophe Gray ajánlotta az „a visszaemlékezések különbözőek lehetnek" sort, és Katalin rögtön mögé állt.

A hercegné leszögezte:

A történelem meg fogja ítélni ezt a kijelentést, és ha ez a mondat vagy egy ehhez hasonló mondat nem szerepel benne, akkor mindent, amit mondtak, igaznak fognak tekinteni.

Nyitókép: Shutterstock