Helen Mirren

Helen Mirren megosztotta a világgal szerelemről szóló leckéit

A 76 éves színész legenda idén ünnepli 25. házassági évfordulóját férjével, bár a házasságkötés előtt már tíz évvel is egy párt alkottak. A jeles évszám megünneplésére Helen Mirren elárulta, hogy szerinte mi a hosszútávon működő, boldog párkapcsolat titka.


Helen Mirren többek között olyan nagynevű Hollywood-i produkciókban tűnt fel, mint a Királynő, A hazugság művészete, valamint a Red című filmekben is főszerepet töltött be Bruce Willis mellett, aki idén sajnos visszavonult a színészkedéstől betegsége miatt. Állapotáról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

A színésznő nagyjából húszéves kora óta folyamatosan dolgozott, így nem csoda, hogy a filmvilág megkerülhetetlen alakjává vált. Az állandó forgatásoknak azonban megvan a hátránya, hiszen így nagyon kevés ideje volt a magánéletére koncentrálni. Férjével — Taylor Hackforddal — 1997-ben mondták ki a boldogító igent, azóta pedig töretlenül kitartanak egymás mellett, holott Mirren elmondása szerint a koronavírus időszak volt az első, amikor ténylegesen pihenni tudott hosszú évek óta.

Helen Mirren \u00e9s f\u00e9rje, Taylor Hackford

Fotó: Shutterstock

A közel harmincéves kapcsolat után még mindig képesek új dolgokat tanulni egymásról, ennek ellenére az egyik alapszabályuk, hogy nem szabad elveszni a másik félben. Folyamatosan érdeklődni és támogatni kell egy házasságban, ellenben az is szünetmentes összpontosítást igényel, hogy az önálló fejlődés és a jellem megmaradjon.

„A szeretet igazán fontos része, hogy megőrizzük a saját identitástudatunkat. Bizonyos értelemben az a legfontosabb dolog, hogy ne olvadj bele valaki másba. Légy őszintén és hitelesen az, aki vagy. Ez munka. És nagyon fontos hagyni, hogy az a személy, akit szeretsz, az legyen, aki, még akkor is, ha néha nem nagyon tetszik”

— olvashatjuk a művésznő szavait a Marie Claire cikkében.

Emellett a másik lényeges alapelv, az az állandó és feltétel nélküli dicséret. Minden ember szereti, ha megdicsérik és támogatják azt, amit csinálni szeretne, ezt pedig valamilyen szinten el is várják. Amennyiben mindkét fél megbecsülését fejezi ki a másik irányába, akkor nagyon sokáig garantált boldogság van a párkapcsolatban.