ecuador

Hét ország, ahol a legérdemesebb letelepedni a nyugdíjas évekre​

Egy igazán kalandos és gyönyörű országba a legcélszerűbb letelepedni a nyugdíjas évekre. A rengeteg opció közül azonban nehéz lehet kiválasztani a tökéletes célpontot, így az alábbi cikkünkben összeszedtünk hét helyszínt, ahol a legideálisabb a környezet a gondtalan mindennapokhoz.

1. Uruguay

Uruguayban mindent meg lehet találni a nyugodalmas tengerpartoktól kezdve egészen a pezsgő városrészekig. A fővárosban, Montevideóban varázslatos éttermekben és divatos kávéházakban üthető el a délután, az időjárás pedig országszerte nagyon ritkán süllyed fagypont alá. A környezet mindent egybevéve ideális az elvonulásra, hiszen mindent képes megadni.

2. Franciaország

Biztos mindenki gondolkozott már azon, milyen jó is lehet Franciaországban élni hosszabb ideig, a nyugdíjas évek pedig tökéletesek erre a célra. A hangulat, a kultúra és a francia életérzés még a legkisebb utcákban is érezhető. Bár Párizsban élni nem túl olcsó dolog, a külső kerületekben meglepően megfizethető áron lehet fantasztikus lakásokat találni.

3. Ecuador

ecuador

Fotó: Shutterstock

Ecuador az éghajlat, a kultúra és a megfizethetőség tökéletes kombinációját alkotja. A jól kiépített közlekedési rendszer és a gazdag helyi kultúra tökéletesen megteremtik az idilli nyugdíjas évekhez kellő környezetet. Az építészetbe és a gasztronómiába ajánlatos mindenkinek belemerülni, és akár hosszú hónapok után sem lehet megunni az egzotikus vidék sajátos hangulatát.

4. Kolumbia

Az ország területe többek között magába foglalja a tengerpartokat, az Amazonast és a hegyvidékeket, így minden ember megtalálhatja a számára ideális tájat a nyugodalmas pihenéshez. Sok nagyvárosa is van, melyekben szintén érdemes letelepedni, viszont a kisebb közösségek sokkal élhetőbb körülményeket kínálnak. A lelassult életmódot szintén meg lehet találni egyes településeken, az ottani lakosok pedig biztosan szívesen megismertetik az újdonsült lakókat a térség különlegességeivel és látványosságaival.

5. Mexikó

Mexikóba még az amerikaiak is szívesen vonulnak vissza, hiszen a nagysebességű internet, kiváló áramellátás és kiépített autópálya mellett minden megtalálható ott, mint amelyeket a nagyobb tömegeket vonzó, amerikai városok nyújtani képesek. Mexikó hihetetlen tájakkal és sajátos kultúrával rendelkezik, melyet mindenkinek muszáj megtapasztalni, ráadásul az idő is mindig kellemes.

6. Costa Rica

Costa Rica rendelkezik mind közül talán a legtöbb természeti kinccsel. Az ország az elmúlt évtizedekben nagyon népszerű lett az utazók körében, így minden helybéli nyitott és barátságos az egyszeri átutazókkal és a friss lakosokkal is. Az ottani életstílus a pihenésre, nyugalomra és a mozgásra ösztönzi az ott élőket, így ideális lehet a nyugdíjas mindennapokra.

7. Panamaváros

Az idei a tizenegyedik év, hogy statisztikailag is Panama a legnépszerűbb célpont a nyugdíjasok számára, és nem is nehéz rájönni, mivel érdemelte ki ezt a címet. Csendes-óceáni és karibi strandokat egyaránt kínál, így az idilli hétköznapok garantáltak, mindemellett pedig a repülőjegyektől kezdve a színházi bérletekig mindenhova jelentős kedvezményeket kínálnak.

Nyitókép: Shutterstock
Forrás:
CN Traveller