Kim Kardashian és kislánya testőri felügyelet mellett

Híres emberek, akiket a való életben elraboltak

A hírnévnek ára van. Halljuk ezt sokszor, azonban abba csak ritkán gondolunk bele, hogy a világ leghíresebb emberei nap mint nap óriási veszélynek vannak kitéve. Sokszor az életük forog kockán és vannak, akik már a poklot is megjárták. Íme egy lista azokról a híres emberekről, akiket a való életben elraboltak.

.

Kim Kardashian - Párizsi rémálom

Kim Kardashian 2016-ban a francia fővárosban járt a párizsi divathéten. Testvéreivel volt Párizsban, és ez természetesen, mint mindig, így akkor is rengeteg rajongó őrjöngését váltotta ki.

Egyik este Kim úgy döntött, hogy a hotelszobájában marad, míg a testvérei elmentek az egyik after partyra. Utólag visszagondolva valószínűleg azt kívánta, hogy bárcsak csatlakozott volna hozzájuk, ugyanis ezen az estén örökre megváltozott az élete.

Éppen az ágyban feküdt, amikor két rendőrnek álcázott férfi erőszakkal bejutott az exkluzív szállodába. Fegyverrel kényszerítették a portást, hogy nyissa ki Kim ajtaját, majd amikor ez sikerült, ragasztószalaggal megkötözték és betömték a száját, majd kirabolták, és az életét fenyegetve a fürdőkádban hagyták.

Bár ez nem kifejezetten emberrablás, de az elkövetőket fegyveres rablással és emberrablással vádolták meg. Kim attól rettegett, hogy valóban elrabolják őt, vagy pedig végeznek vele.

Madonna - Szörnyű megpróbáltatás

Madonna és Sean Penn az 1980-as években házasodtak össze, és ha azt mondanánk, hogy rázós volt a házasságuk, az még enyhe kifejezés lenne. Kapcsolatuk valóban nagyon viharos volt és talán ez is vezetett az egyik legijesztőbb pletykához, ami valaha terjedt Hollywoodban.

Állítólag 1989 decemberében Madonnát 9 órán át kínozta akkori férje. Az énekesnőt ebben az évben szilveszter éjszaka megkötözve, betömött szájjal és súlyosan megvert állapotban találták meg.

A beszámolók szerint Penn akkoriban alkohol problémákkal küzdött és sokat volt részeg, ami miatt a az agressziója új szintre lépett. Madonnát állítólag úgy megkötözték, mint egy karácsonyi pulykát, egy székhez kötözték, megalázták és csúnyán megverték, mielőtt sikerült elmenekülnie a megpróbáltatások elől. Az esetről kórházi és rendőrségi jelentések is születtek, illetve a sztár barátainak nyilatkozatai is megerősítették a pletykákat.

Madonna azonban évekkel később előállt, és tagadta, hogy ez valaha is megtörtént volna. Talán fedezte Pennt, mert akkoriban azt pletykálták, hogy újraélesztették románcukat. Vagy talán csak szenzációhajhászás volt, és csak pletyka. Talán sosem tudjuk meg az igazat.

George Clooney - Szudán

Oké, ez valójában nem volt tényleges emberrablás, de mindenképpen ahhoz mérhető megpróbáltatás, melyet George Clooney végül sikeresen sértetlenül megúszott.

A színész 2007-ben a szudáni fővárosban, Dárfúrban tartózkodott, ahol egy dokumentumfilmet forgatott a térségben zajló népirtásról. Clooney arról ismert, hogy szívén viseli az általa fontosnak tartott ügyeket, hogy felhívja a figyelmet a világ nehéz időkkel küzdő régióira, és 2007-ben is ezt tette.

Clooney és stábja teherautóját a semmi közepén megállították, és fegyverrel fenyegetőzve mindannyiukat elrabolták. Egy 10 éves gyerekkatona tartotta fel őket, aki aztán egy AK47-est tartott a sztár fejéhez. Kiküldte őket a teherautóból, majd újabb gyerekkatonák jelentek meg, akik mindent elloptak a járműből, amit csak tudtak. Megpróbálták őket visszaszállítani a teherautóba és elvinni, lényegében elrabolni őket, de aztán megelégedve azzal, amire rátették a kezüket, otthagyták őket és tovább indultak.

Nyitókép: Getty

(The Richest)