vicces igazolványképek egy rövid, barnahajú nőről

5 trükk, amivel a legjobb formádat nyújthatod igazolványképeken

Az igazolványképek fontosak − ez az a kép, amellyel egyértelműen jelezheted: „ez az én arcom". De persze míg Anna Wintour Mario Testinóval készítteti el a sajátját, addig nekünk sokkal többet kell güriznünk érte, hogy megfelelő, nekünk is tetsző képet kapjunk.


De ne aggódj: van néhány tuti trükk, hogy az eredmény az eredeti célnak is megfeleljen, és neked is hízelgő legyen. Csavard hátra a vállaidat (ez megnyújtja a nyakat), és készülj fel a visszaszámlálásra a szakértők segítségével.

​1. Dobd el a ragyogást!

Ez talán az egyetlen eset, amikor a ragyogás az ellenséged. Míg a highlightereket és a csillámokat kerülni kell, a világosító púderek, különösen a szemek alatt, remekül csalnak a jó megvilágításban

− mondja Lan Nguyen-Grealis sminkmester. Ha telefont használsz, a HD kamera és a közvetlen megvilágítás kombinációja felerősítheti a textúrát − használj elmosódó alapozót, ahelyett, hogy a teljes fedést választanád. A fényvédőt most inkább hanyagold, mivel a vakuval nem igazán férnek meg egymás mellett.

​2. Fokozd a színeket!

egy n\u0151 p\u00faderezi az arc\u00e1t ecsettel

Fotó: Getty Images

Ez nem a megfelelő alkalom arra, hogy spórolj a színekkel. Egy lágy krémes pirosító segít helyreállítani a csontozatot és a bőr egészséges tónusát, mivel mindkettő hajlamos elmosódni a közvetlen megvilágításban. Az ajkaidat olyan rúzzsal vagy színezett balzsammal emeld ki, amely megfelel a szád természetes tónusának.

​3. Ne kerüld ki a definíciót!

Koncentrálj a szimmetria megteremtésére azzal, hogy finoman kontúrozod a szemed szemceruzával a felső vízvonalon belül, és adj hozzá egy kis szempillaspirált. A szemöldök szintén struktúrát ad az arcnak, de inkább a kiegyensúlyozottságra törekedj: ahelyett, hogy ceruzát és árnyékot használnál, egyszerűen fésüld fel egy szálas szemöldökzselével, amely a teltebb szemöldök illúzióját kelti anélkül, hogy dominálna az arcon.

​4. Vedd figyelembe a fényt!

Amikor a szükséges világos színű háttér kiválasztására kerül sor, ragaszkodj a törtfehér vagy krémszínű árnyalatokhoz, amelyek nem fognak túl sárgának tűnni, és nem fognak betegnek mutatni. Kerüld a szürke árnyalatokat is, mert fáradtnak tűnhetsz tőlük, és plusz árnyékot adnak. Szeretnéd feldobni a bőrödet a fotóhoz? Tegyél egy fehér kartondarabot az öledbe, hogy visszatükrözze a fényt az állad alá, és megvilágítsa az arcod. Ha otthon készíted a képet, helyezz egy fehér lepedőd az ablak fölé, ami drámaian lágyítja a fényt, és javítja az arc megjelenését.

​5. Titkos mosoly a kamerának

igazolv\u00e1nyk\u00e9p k\u00e9sz\u00edt\u00e9s egy automat\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Az igazolványképekkel az a baj, hogy nem szabad mosolyogni. A modellek jól ismerik a stílusosan szerencsétlen tekintet művészetét, vegyél példát tőlük. Hogy ne tűnj keménynek és dühösnek, tartsd csukva a szádat, de az állkapcsodat tartsd lazán. Ha úgy könnyebb, nyomd a nyelvedet a zárt szájpadlásodhoz a fogaid mögött. Hasznos lehet, ha az álladat a mellkasod felé billented, és lefelé nézel, mielőtt közvetlenül a felvétel előtt kissé megemelnéd az arcodat, így elkerülheted, hogy gyilkos tekintettel bámulj a lencsébe.

​5. Frissítsd az eszköztárad!

Bármennyire is csábító lehet egy Instagram-szűrőt rácsapni a fejképedre, az igazolványképeknek teljesen szerkesztetleneknek kell maradniuk. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet egy kicsit trükközni, hogy a legjobb eredményt érd el. Néha érdemes egy kicsit mélyebbre ásni a telefon beállításaiban. Mindig a portré móddal kezdd. Majd kezeld kreatívan az expozíciót, a fókuszt és a rácsvonalakat a felvétel kiegyensúlyozásához. A rácsvonalak az egyik legegyszerűbb módja a portré javításának; egyszerűen menj a telefon beállításaihoz, és kapcsold be a kameraalkalmazásban.

Nyitókép: Getty Images

Forrás: Condé Nast Traveler