
Így készíthetünk otthon tökéletes karamellszószt
Ennél egyszerűbb receptet keresve sem találunk.
Ezt az egyszerű karamellszószt könnyedén használhatjuk tortatöltelékként, egyszerűen fagyira csurgatva vagy egyszerűen csak magában elkanalazva – ha épp ahhoz van kedvünk.
Hozzávalók
- 1 csésze cukor
- 6 evőkanál sótlan, szobahőmérsékletű vaj
- 1/2 csésze tejszín
- 1/2 - 1 teáskanál tengeri só
Elkészítés
- Egy mély lábasban, közepesen magas hőfokon olvasszuk meg a cukrot, közben minden folyamatosan kavargassuk. Mindezt tegyük addig, amíg a csomók teljesen el nem tűnnek és egy sima masszát nem kapunk. Legyünk türelmesek, hiszen ez egy lassú folyamat; folyamatos figyelmet igényel, hogy a cukor ne égjen oda.
- Miután a cukor teljesen megolvadt, vegyük le a lábast a tűzről, és adjuk hozzá a vajat. A keverék heves habzással reagál, de ez azt jelzi, hogy jó úton járunk.
- Ezután öntsük hozzá a tejszínt és a tengeri só felét. Keverjük össze az egészet addig, amíg minden egyenletesen el nem oszlik. Kóstoljunk meg, és ha szükséges, adjuk hozzá a maradék tengeri sót!
Miután megvagyunk a ezzel, öntsük a karamellt egy kis tálba vagy bögrébe, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt használnánk.
Olvasd el ezt is! Mennyei bourbon brownie recept, amivel mindenkit leveszel a lábáról
(Broma)
Borítókép: Shutterstock