II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg

Ezzel a szívhez szóló ajándékkal vette le lábairól a királynőt Fülöp herceg​ az esküvőjük előtt

A romantikus gesztusok minden kapcsolatban fontosak, így van ez a királyi családban is. Fülöp herceg az esküvő előtt egy olyan különleges és sokatmondó ajándékkal lepte meg II. Erzsébet királynőt, melytől mindenkinek megolvad a szíve.


Az edinburgh-i herceg a tavaly hunyt el 99 évesen, melyet az egész világ, de persze különösen a királynő nehezen viselt. 73 éven keresztül voltak házasok.

Létezik egy kedves anekdota, mely a házaspár hosszú, közösen töltött életének csupán egy kis részletét mutatja be, mégis olyan különleges szerelemről árulkodik, amelyből kevés létezik a világon. Az 1947-es esküvő előtt Fülöp herceg egy meseszép ékszert csináltatott, majd a nagy napon adta át menyasszonyának.

A szóban forgó darab egy karkötő, melynek különlegessége, hogy a herceg édesanyjához kötődik. Aliz battenbergi hercegnő kivetette a tiaráját ékesítő gyémántokat, majd fiának adta őket, hogy egy különleges ékszert készíttethessen belőlük. Az ifjú vőlegény ezek után maga tervezte meg a kiegészítőt, mely a további években méltón jelképezte az esküvőjük mérföldkövét.

erzsebet kiralyno eskuvoi ajandek karkotoje

Fotó: Pinterest

A karkötő a királynő legkedvesebb darabja, és rendszeresen az esküvői ékszerként emlegetik.


Nyitókép: Instagram/hermajesty_thequeen
Forrás: Marie Claire