II. Erzsébet királynő és a kutyája a virágos kertben állnak

Mi történik II. Erzsébet királynő kutyáival halála után?

II. Erzsébet királynőt annyira összekötötték a corgi kutyafajta iránti szeretetével, hogy a királyi palota üzleteiben még a kutyák plüssjáték változatait is meg lehet vásárolni. Így érthető, ha az emberek most azon is elgondolkoztak, vajon mi lesz a királynő kutyáival?


A királynőnek körülbelül négy, vagy öt kutyája volt. Két corgi, akik a Sandy és a Muick névre hallgattak, egy Candy nevű dorgi és két cocker spániel. A 70 éves uralkodási ideje alatt pedig úgy vélik, hogy összesen körülbelül 30 corgija lehetett.

Szeptember 8-án érkezett a szomorú hír, hogy II. Erzsébet királynő meghalt. Ezután érthető, ha sokan elgondolkoznak, vajon mi lesz azokkal a kutyusokkal, akikről az uralkodó gondoskodott?

„Úgy gondolom, hogy a kutyákról a család gondoskodik majd, valószínűleg András, hiszen a corgit és a dorgit ő adta neki, és ők még egészen fiatalok"

– mondta Ingrid Seward királyi életrajzíró a Newsweeknek nyilatkozva.

Penny Junor királyi újságíró azonban más elméletet fogalmazott meg:

„A kutyákról való gondoskodás néha a lakájokra, de leginkább a királynő megbízható varrónőjére, asszisztensére és jobbkezére, Angela Kellyre, valamint a sok éves múltra visszatekintő, ugyanilyen megbízható segítőjére.”

Valójában pontosan nem tudjuk, hogy mi lesz a kutyákkal, várhatóan a következő hetekben fog kiderülni.

Nyitókép: Getty