Kamilla királyné, III. Károly király, Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné a londoni Buckingham-palotában 2022. szeptember 18-án

Károly király helyes gesztusa jól mutatja, milyen a kapcsolatuk Katalinnal

Híresen jó közöttük a kapcsolat.

III. Károly király május 6-i koronázásának előkészületei javában folynak, az ünnepség egész hétvégén át tart majd, az ünnepélyes felvonulástól kezdve a vasárnap reggeli nagy koronázási ebéden át az esti koronázási koncertig.

A fő esemény azonban kétségtelenül a tényleges koronázási ceremónia lesz, a kétórás történelmi eseményre a Westminster apátságban kerül sor 11 órakor.

Összesen 2000 vendéget hívtak meg, hogy tanúi lehessenek Károly király és Kamilla királyné megkoronázásának. Bár ezek között főként államfők és a királyi család magas rangú tagjai lesznek a világ minden tájáról, úgy tűnik, Károly király kivételt tett.

Menye, Katalin hercegné iránti szeretetteljes gesztusként Károly király állítólag meghívta annak családját a koronázására.

Állítólag a korlátozott befogadóképesség miatt ez egy nagyon különleges gesztus, mivel több családtagot, többek között Sarah Fergusont, York hercegnőjét nem hívtak meg az eseményre.

Nem meglepő, hogy a király ilyen kedves kivételt tett Katalin hercegnénak, hiszen köztudottan nagyon különleges kötelék fűzi őket egymáshoz.

Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjének pezsgős fogadásán Károly király beszédet mondott új menyéről, és úgy jellemezte őt, mint a lányát, aki sosem volt neki.

„Szerencsések vagyunk, hogy ő a miénk”

– fogalmazott.