III. Károly király

Károly testbeszéde lebuktatta a király valódi érzéseit

Károly király híres aláírós videóját egy testbeszéd-szakértő is kielemezte.Őfelsége II. Erzsébet királynő halála után egy hibás toll miatt nyugtalankodott, miközben gyászát is kifejezte – mindezt pedig természetesen az internet népe sem hagyta annyiban.

Inbaal Honigman testbeszéd-szakértő elmondta, hogy a 73 éves férfi kirohanása a személyzet miatt érthető volt – fejti ki a Geo News.

Károly egy gyászoló fiú félreérthetetlen testbeszédét mutatja. A háta görnyedt, a szemöldöke mélyen a szeme fölé húzódik, az ajkai pedig lefelé fordulnak

− mondta a szakértő.

A szakértő ezután a gyász szakaszairól is beszélt, megjegyezve, hogy a gyász öt szakasza − tagadás, düh, alkudozás, depresszió és elfogadás − közül valószínűleg a düh a leglátványosabb. Amikor a király látható dühvel reagált a helyzetre − fogait kivillantva, mogorván vagy a fejét rázva −, akkor elragadtatták az érzelmei.

Az akkoriban tanúsított ingerlékeny viselkedése összhangban volt a gyászra adott természetes reakciókkal.

Inbaal elemezte a Károlyról készült, friss nyilvános szereplésekről készült videókat is, és arra a következtetésre jutott, hogy mostanra feldolgozta a szülei elvesztése miatti szomorúságot, és sokkal nyugodtabban viseli a királyi szerepét.

Inbaal ezután utalt a király közelmúltbeli nyilvános szerepléseire is.

A nyilvánossággal való legutóbbi interakciókban még mindig látjuk a feszültség alkalmi jeleit, mint például az ajkába harapás, amikor az amerikai himnusz elhangzik Joe Biden látogatása alatt, vagy egy feszült rejtett ököl a Balmoralba való belépése előtt, amikor a zenekar játékát hallgatja

− jegyezte meg.

Nyitókép: Getty Images