Harry herceg és Meghan Markle

III. Károly király új rezidenciát ajánlott fel Harry hercegnek​ — békülni akar?

III. Károly király újra békejobbot nyújthatott fiának. Az utóbbi időben az uralkodó felkérte Harry hercegéket, hogy mihamarabb bútorozzanak ki brit rezidenciájukból. Bár ezzel elvette tőlük a megszokott bázisukat, helyette viszont egy másik tartózkodási területet ajánlott fel nekik.


2020-as távozásuk óta a sussexi hercegnek és feleségének a Frogmore Cottage volt az ideiglenes rezidenciájuk, amikor éppen az Egyesült Királyságban tartózkodtak. Ez az otthon biztonságot nyújtott számukra, hiszen a windsori birtok területén van, ahol senki nem tudja zaklatni a királyi családot. Károly király azzal a döntésével, hogy kilakoltatja Harryt és Meghan Markle-t, ezt a védelmi rendszert is elvette tőlük.

A kiköltözési utasítással kapcsolatban és annak okairól itt tudsz részleteket olvasni.

Bár az eredeti bázisukat ténylegesen elvették tőlük, Harryék kaptak egy lehetőséget, amivel élhetnek látogatásaik során. Az uralkodó felajánlotta, hogy a Buckingham-palota két nagy, üresen álló szobáját bátran igénybe vehetik. Azokban a szobákban korábban a kegyvesztett András herceg lakott.

„Őfelsége dühös Harryre, akárcsak Vilmos herceg. De a király nem rossz ember. Nem kívánja, hogy a testvérét, Andrást hajléktalannak vagy nincstelennek lássa. És azt sem szeretné, ha a sussexi párt megfosztanák az Egyesült Királyságban lévő bázisuktól.

London egyébként is kézenfekvőbb. A sussexiek mindig is a Buckingham-palotában akartak szobát. Ott megkaphatnák András régi szobáit, amelyeket jelenleg kiürítenek”

— mondta egy királyi forrás a kialakult helyzetről.

Így újították fel Harry hercegék a Frogmore Cottage-t:

A költözések egyébként egy másik hercegi család átbútorozását is előidézik. Vilmos herceg és Katalin hercegné szintén arra készülhetnek, hogy új otthont keresnek maguknak és gyermekeiknek. Kapcsolódó írásunkból többet is megtudhatsz arról, hol telepedhetnek le a közeljövőben.

Sok szakértő szerint Markle-ék kilakoltatása az utóbbi időben megjelent tartalmak miatt is lehet. A januárban megjelent Tartalék című memoár, illetve a Harry és Meghan Netflix-sorozat mind kényes témákról rántották le a leplet. Ezek mindegyike a brit királyi családot és a monarchia rendszerét érinti. A botrányok ellenére III. Károly próbál kibékülni fiával.

Például a hivatalos koronázására is meghívta Harryéket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy részt vesznek-e majd az eseményen. Mindenesetre az új rezidencia és az ünnepélyes meghívás azt is jelentheti, hogy az uralkodó tárgyalásokat akar kezdeményezni.

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent