Károly, Katalin és Vilmos

Károly király betegsége miért nyilvános, ha Kataliné nem az?

A királyi család rajongóit egyenesen sokként érte, mikor a palota egy napon belül két uralkodó súlyos egészségügyi állapotáról is hírt adott. Katalin hercegné és Károly király is műtéten esett át, azonban a király állapotáról mindent elárultak, ezzel szemben a hercegné gondjáról nem sokat tudunk.


Sokan a bejelentések óta még mindig azon tűnődnek, hogy Károly állapotáról miért beszéltek nyíltan, ha Katalin hercegnéét titkolják. Szerencsére egy a palotához közel álló forrás ésszerű magyarázatot adott az esetre.

Január 17-én a Kensington-palota bejelentette, hogy a walesi hercegné tervezett hasi műtéten esett át. A közlemény szerint Katalin hercegné várhatóan tíz-tizennégy napig lesz a kórházban, mielőtt hazatérne, hogy otthon folytassa felépülését. A palota azt is elárulta, hogy húsvétig elzárkózik a nyilvános szerepléstől.

Majd alig 2 órával a Kensington-palota bejelentése után a Buckingham-palota közleményt adott ki arról, hogy Károlyt prosztatamegnagyobbodás miatt megműtik. A közlemény szerint azért hozták nyilvánosságra a hírt, hogy más férfiakat is az éves szűrések fontosságára ösztönözzenek.

A király műtétjét erre a hétre időzítették, így a nyilvános szerepléseit ideiglenesen elhalasztják. Egy bennfentes a People magazinjának elmondta, hogy konkrét oka van annak, hogy Károly diagnózisáról nyíltan kommunikáltak.

„Ésszerű döntés volt nyíltabban beszélni Károly diagnózisáról, mint Katalinéról, mert az emberek enélkül a legrosszabbra gondoltak volna maguktól”

– árulta el a forrás.

Ami Kate-et illeti, a Kensington-palota kijelentette, hogy csak fontos híreket osztanak meg az egészségi állapotáról, hogy ne ijesztgessék az embereket. Bár az állapotát nem pontosították a nyilvánosság előtt, a palota megnyugtatta a közvéleményt, hogy nincs köze a rákhoz. Katalin azért döntött úgy, hogy a diagnózisát titokban tartja, mert „szeretné megőrizni a lehető legtöbb normalitást” gyermekei számára.

Nyitókép: Getty