Katalin hercegné

Katalin hercegné a barátai előtt is titkolta műtétjét

Katalin hercegné sokkolta a világot – és úgy tűnik a környezete nagy részét is -, mikor a palota január 17-én bejelentette, hogy kórházba került.


A 42 éves walesi hercegnét egy nappal korábban vették fel a londoni klinikára a tervezett hasi műtét miatt. Alig három héttel korábban, mikor Katalin Vilmos herceg és gyermekeik mellett lépett a nyilvánosság elé karácsony reggelén, Katalin sugárzott, megköszönte a jókívánságokat és nevetgélt a rajongókkal a templomi szertartást követően. Így érthető, ha nem csak a tőle távol állók lepődtek meg a hír hallatán.

Katalin állapotáról még csak a család baráti körében sem utalt semmi jel. A róla gondosan őrzött hírek pedig még azokat is meglepetésként érték, akik közelről ismerik a királyi családot – tudta meg a People magazinja.

A walesi hercegi pár az ünnepeket vidéki otthonában, Anmer Hallban töltötte gyermekeikkel és a királyi rokonokkal. Az újév környékét Katalin családjával töltötték, majd később, január 9-én a windsori Adelaide Cottage-ban privátban ünnepelték meg Katalin 42. születésnapját.

Amikor azonban Vilmos január 11-én visszatért nyilvános feladataihoz, nyilvánvalóvá vált, hogy Katalin hercegnő néhány várt nyilvános elfoglaltsága elmaradt és a színfalak mögött menetrend változások és növekvő aggodalom volt tapasztalható.

Vilmos herceg Katalinhoz siet a kórházba

Vilmos herceg a kocsij\u00e1ban \u00fcl \u00e9s vezet
Getty

A palota állítása szerint Katalin 10-14 napig lábadozik a kórházban, mielőtt hazatérne, hogy otthon folytassa a felépülését. Hozzátették, hogy nem valószínű, hogy húsvétig visszatér a nyilvános feladataihoz.

Nyitókép: Getty Images