Katalin hercegné

Ez az oka, hogy Katalin még mindig nem hagyhatja el a kórházat

Már egy hete történt, hogy a palota bejelentette, hogy Katalin hercegnének tervezett hasi műtéten kellett átesnie és egy ideig kórházban marad lábadozni. A walesi hercegné előreláthatóan három hónapig nem tér vissza királyi teendőihez, Vilmos pedig elhalasztotta elfoglaltságait, hogy családja mellett álljon.


A szerdán megosztott Instagram-közleményben a Kensington-palota így fogalmazott:

„Ő királyi felségét, a walesi hercegnét tegnap kórházba szállították tervezett hasi műtét miatt. A műtét sikeres volt, és várhatóan tíz-tizennégy napig marad a kórházban, mielőtt hazatérne, hogy folytassa felépülését. A jelenlegi orvosi tanácsok alapján nem valószínű, hogy húsvét előtt visszatérhet a nyilvános feladatokhoz.”

A műtétje körüli részletek egyelőre titkosak maradtak, a palota megosztotta, hogy csak akkor adnak tájékoztatást Katalin állapotáról, ha jelentős új információkkal szolgálhatnak. Michael Cole királyi tudósító azt állította, hogy a hercegné nem fog azonnal visszatérni windsori otthonába, mivel az „nem teljesen ideális hely” most a számára.

„Remélem, hogy nagyon gyorsan javulni fog az állapota. Miután teljesen felépült, kezdetben Windsorban, az Adelaide Cottage-ban fog lábadozni, ahol van egy házuk. Szerintem ott fognak maradni, mert a gyerekek iskolába járnak, és a hercegné közel akar majd lenni a gyerekeihez”

– nyilatkozta Michael Cole királyi tudósító a GB Newsnak.

Hozzátette:

„Ez nem teljesen ideális hely a gyógyulásra, így érthető, hogy a kórházban lábadozik inkább. Az Adelaide Cottage korábbi bérlője Rosemary Townsend volt, Peter Townsend százados felesége, aki Margit hercegnővel való viszonyáról híres. Emlékirataiban pedig azt írta, hogy ez volt a leghidegebb hely, ahol valaha is megszállt életében.”

A walesi hercegné várhatóan két hétig lábadozik a londoni klinikán és a The Times értesülései szerint hazatérése után távmunkát végez majd, amennyire csak ereje engedi.

Vilmos herceg \u00e9s Katalin hercegn\u00e9 a gyermekeikkelFotó: Getty

Nyitókép: Getty Images

(Marie Claire)