Károly király

Károly király különleges részletet árult el Vilmos lánykéréséről

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyakran kerül címlapokra, hiszen kapcsolatuk és családi életük részletei mindig beszédtémát szolgáltatnak a világnak. Most azonban a walesi herceg apja, Károly király volt az, aki felidézte Vilmos herceg 2010-es lánykérését Kate Middletonnal.


Károly király és Kamilla királyné az elmúlt öt napot egy hivatalos kenyai úton töltötte. A király csütörtöki beszédében pedig elmondta, hogy mennyire különleges az ország családja számára. Olyannyira, hogy Vilmos herceg itt kérte meg 2010-ben menye, Katalin hercegné kezét.

„Itt, a Kenyai-hegy látványában kérte meg fiam, a walesi herceg a feleségét, aki most az én szeretett menyem”

– áradozott Károly király megható beszédében.

Míg Károly király megható szavai vírusként terjedtek el, addig az már köztudott volt, hogy a pár ott jegyezte el egymást, és Vilmos herceg a 2010-es eljegyzési interjújukban nyíltan beszélt erről.

Vilmos herceg így nyilatkozott 2010-ben a lánykérésről:

„Körülbelül három héttel ezelőtt történt, egy kenyai nyaraláson”

– mesélte Vilmos herceg az ITV Tom Bradby-nek adott interjúban.

„Volt egy kis privát időnk néhány barátommal, és úgy döntöttem, hogy tényleg itt az ideje. Már egy ideje beszélgettünk a házasságról, szóval nem volt nagy meglepetés. Elvittem őt egy szép helyre Kenyába, és megkértem a kezét.”

Persze amilyen lazának és egyszerűnek hangzik a történet, azért Vilmos hercegben is volt egy erős izgalom és izgatottság. Az interjú során elárulta, hogy rettegett attól, hogy a dolgok balul fognak elsülni.

„Előtte körülbelül három hétig hordtam magammal a gyűrűt a hátizsákomban, és szó szerint nem akartam elengedni. Bárhová mentem, mindenhol a kezemben tartottam, mert tudtam, hogy ez a dolog, ha eltűnik, nagy bajban leszek, de szerencsére minden rendben ment. Sok rémtörténetet hallani a lánykérésről és arról, hogy a dolgok szörnyen rosszul alakulnak, de nagyon-nagyon jól ment, és nagyon örültem, hogy igent mondott.”

Nyitókép: Getty

(Marie Claire)