György, Vilmos, Sarolta, Katalin és Lajos

Vilmos és Katalin megosztotta, milyen fontos leckét tanítanak meg gyerekeiknek

A walesi hercegi pár gyakran beszél arról, milyen irányelvek szerint nevelik három kisgyermeküket, Györgyöt, Saroltát és Lajost. Nem titok az sem, hogy következetesen a modernebb megközelítést részesítik előnyben a királyi hagyományokkal szemben.


Bár Vilmos és Katalin gyermekeinek megvan a maguk hobbija és érdeklődési köre, van egy dolog, ami összeköti a családot: a sport. György lelkes futballrajongó, és gyakran látták már őt az apja mellett meccseken, míg Sarolta imádja a teniszt – imádtuk a reakcióit a nyári wimbledoni mérkőzéseken.

A hercegi szülői pár elmondása szerint gondoskodik arról, hogy a sport és a játék a kicsik gyermekkorának szerves része legyen − de hangsúlyozzák, hogy a vereség is része ennek az élménynek. Szeretnék megtanítani a kicsiket a vereségek elviselése, hogy segítsenek nekik „felnőni".

Mike Tindall The Good The Bad and The Rugby című podcastjében szeptemberben folytatott beszélgetés során Vilmos azt mondta, hogy a csapatsportok legnagyobb előnye, hogy „megtanítanak veszíteni".

Gy\u00f6rgy, Katalin, Lajos, Vilmos \u00e9s Sarolta

Fotó: Getty Images

Szerintem az emberek manapság nem tudják, hogyan kell jól veszíteni. Szeretném, ha a gyerekeink is tudnák ezt. Fontos megérteni, hogy mit tanulhatunk és hogyan fejlődhetünk általa. De az is fontos, hogy jól nyerjünk, és ne dicsekedjünk. Nagyon sok olyan életre szóló lecke van − ami segít később az a barátságépítésben, a kapcsolatépítésben, a munkahelyen − amit azokból a korai évekből és a csapatsportokból nyerhetsz.

A továbbiakban arról beszélt, hogy párként hogyan navigálják a versenyszellemet. Mike Vilmost és Katalint a Jóbarátok-sorozat Monicájához és Rossához hasonlította, amire a hercegnő így reagált:

Én tényleg nem vagyok annyira versengő, nem is tudom, honnan jött ez az egész!

Azt is hozzátette, hogy soha nem volt képes befejezni egy teniszmeccset a férjével, mivel az „kettőjük között mentális kihívássá válik".

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images