Katalin hercegné

Katalin már tervezi következő nyilvános megjelenését, ez lehet az

A walesi hercegné az év első nyilvános szereplését a Trooping the Colour rendezvényen tartotta, a hírek szerint pedig „reméli", hogy jelen lehet Wimbledonban is. A július 1-jén, hétfőn kezdődő tenisztorna két héten át tart, és Katalin rendszeresen részt vesz a mérkőzéseken családjával.


Tavaly a hercegné a királyi páholyból nézte végig a wimbledoni férfi döntőt két legidősebb gyermekével, György herceggel és Sarolta hercegnővel, és az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnökeként gyakran ő adta át a győztesek trófeáját.

Annak ellenére, hogy a hírek szerint Katalin megjelenése a Buckingham-palota erkélyén „megviselte" a rákos kezelése közepette, egy királyi szakértő azt állította, hogy „senki sem tudja" igazán, hogyan gyógyul, és Katalin úgy fogalmazott, hogy vannak „jó és rossz napjai". Azóta azonban arról számoltak be, hogy a hercegné „reméli", hogy idén is részt vehet a wimbledoni mérkőzéseken, és a szervezők hozzátették, hogy „a lehető legnagyobb rugalmasságot" kínálják majd neki.

A Grazia magazinnak adott interjújában Emily Andrews királyi szakértő így nyilatkozott:

A kezelése jelenleg is tart, és a következő hónapokban is fog, de úgy tudom, hogy szívesen ellátogatna a wimbledoni tenisztornára − melynek ő a védnöke −, ha úgy érzi, képes lesz rá.

A hónap elején Deborah Jevans, az All England Club elnöke nem kívánt nyilatkozni arról, hogy Katalin részt vesz-e a rendezvényen, és egy sajtótájékoztatón azt mondta:

A mi prioritásunk egyértelműen az, hogy a védnökünknek legyen ideje felépülni, és természetesen nem fogunk további nyomást helyezni a felépülésére azzal, hogy találgatásokba bocsátkozunk az idei bajnokságon való részvételével kapcsolatban.

Jevans azonban azóta azt mondta a Telegraph Sportnak, hogy „reménykednek", mondván:

Reménykedünk abban, hogy a walesi hercegné a klub védnökeként át tudja majd adni a trófeákat, de az egészsége és a felépülése az elsődleges. Nem tudom, hogy ki adná át a trófeákat alternatívaként ezt majd egy közelebbi időpontban kell megfontolni, ha szükséges. Rugalmasak maradunk. Ha már tudunk valamit, átgondoljuk, mi a helyes lépés.

Katalin márciusban osztott meg egy videóüzenetet, amelyben elmagyarázta, hogy megelőző kemoterápián vesz részt. Megerősítette, hogy az orvosok egy januári hasi műtét során „rákot találtak" nála.

A hercegné a hónap elején megerősítette, hogy részt vesz a Trooping the Colour rendezvényen, és a közösségi médiában megosztott nyilatkozatában a következőket írta:

Az elmúlt hónapok során a támogatás és bátorítás kedves üzenetei árasztottak el. Ez tényleg nagyon sokat jelentett Vilmosnak és nekem, és mindkettőnket átsegített a nehezebb időszakokon. Még nem vagyok túl a nehezén. Tanulok türelmesnek lenni, különösen a bizonytalansággal szemben. Minden napot úgy veszek, ahogy jön, figyelek a testemre, és megengedem magamnak, hogy ezt a szükséges időt a gyógyulásra szánjam

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimédia