Katalin hercegné

Kiderült, hogy meddig nem szerepel Katalin hercegné hivatalos eseményen

Katalin hercegné továbbra is rákos megbetegedéséből lábadozik, aminek okán a palota törölte a hivatalos megjelenéseit. De vajon mennyi időre?


Az uralkodó születésnapját a királyi család egy hagyomány szerint minden évben egy júniusi rendezvénnyel ünnepli, melyet Trooping the Colour néven ismerünk. A néhai II. Erzsébet királynő uralkodása alatt két születésnapja volt - az egyik április 21-én, az igazi születése napján, a másik pedig júniusban, a dédapja, VII. Edward által meghatározott hagyomány szerint, hogy akkor lehessen ünnepelni, amikor a brit időjárás javul.

Trooping the Colour 2023

Trooping the Colour 2023

Shutterstock

Károly királyként követi ezt a hagyományt és a Trooping the Colour eseményét június 15-én tartják meg, ahol katonák, lovak és zenészek hatalmas felvonulásával ünneplik az uralkodó hivatalos születésnapját.

Azonban a királyi család két tagjai is egészségügyi problémákkal küzd, így az esemény várhatóan másképp zajlik majd, mint szokott.

Károly király februárban jelentette be rák diagnózisát és az uralkodó azóta is kezelés alatt áll. A palota ennek ellenére megerősítette, hogy Károly részt vesz a jövő hónapban megrendezésre kerülő eseményen. A részvételét megváltoztatják, és a lovon való lovaglás helyett kocsin tartja majd a csapatszemlét, Camilla királynővel az oldalán.

Az év elején a Védelmi Minisztérium Katalin hercegnét résztvevőként tüntette fel a június 8-i ezredesi szemlén, de gyorsan törölték a nevét a munkába való visszatérésével kapcsolatos találgatások után.

Hetekkel azt követően, hogy januárban hasi műtéten esett át, a walesi hercegné megosztott egy videót, amelyben elárulta, hogy rákos megbetegedéssel kezelik, és további értesítésig távol marad a nyilvános feladatoktól.

Most a palota a Sky News magazinján keresztül megerősítette, hogy Katalin nem lesz jelen a jövő hétvégi eseményen. A walesi hercegnő az Ír Gárda ezredeseként tevékenykedik, így normális körülmények között ő tisztelgett volna. Katalin azonban magánúton lábadozik, és „az év hátralévő részére” törölte a nyilvános eseményeit, egyes bennfentesek szerint pedig 2025-ig nem valószínű, hogy láthatjuk őt a nyilvánosság előtt.

Katalin hercegné a tavalyi rendezvényen

Trooping the Colour 2023 Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Kamilla kir\u00e1lyn\u00e9

Shutterstock

Nyitókép: Getty Images