Katalin hercegné

A királyi család megváltoztatta húsvéti programját Katalin hercegné miatt

A királyi család általában Windsorban szokott összegyűlni az éves húsvéti szertartásra, de a király és a walesi hercegné egészségi állapota miatt a család idén változtat a terveken.


Károly király múlt hónapban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és bár a kezelés ideje alatt szünetet tartott a legtöbb királyi feladat ellátásában, továbbra is államfőként dolgozik, és találkozókat tartott Rishi Sunak miniszterelnökkel. Károly király részt vesz a windsori kastély Szent György-kápolnájában tervezett húsvéti szertartáson − erősítette meg a palota −, és Kamilla királyné is csatlakozik hozzá. Ez az uralkodó egyik legnagyobb nyilvános szereplése azóta, hogy februárban címlapokra kerültek az egészségi állapotáról szóló hírek.

Bár a király és a királyné mellett a hírek szerint más magas rangú királyi családtagok is csatlakoznak majd, a walesi hercegi pár − három gyermekükkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel együtt − nem lesz jelen, tekintettel Katalin rákbetegségére.

Danielle Stacey királyi szakértő így nyilatkozott:

Úgy tudjuk, hogy Károly király kisebb királyi részvétellel vehet részt a húsvétvasárnapi istentiszteleten, ha az egészsége megengedi. Károly minimalizálta a nagyobb tömegekkel való érintkezését, hogy csökkentse a kockázatokat, mivel folytatja a rákkezelését.
K\u00e1roly \u00e9s Kamilla

Fotó: Profimedia

Bár a királyt láttuk kisebb közönségtalálkozókat tartani a Buckingham-palotában, a diagnózisa óta nem vett részt nagyszabású összejöveteleken, mint például a koreai háború veteránjainak múlt heti fogadásán, a nemzetközösségi napi szertartáson és a múlt hónapban a néhai Konstantin király windsori megemlékezésén.

Katalin hercegné jelenleg megelőző kemoterápián vesz részt, amit múlt pénteken osztott meg a nyilvánossággal, miután hetekig összeesküvés-elméletek és találgatások keringtek az interneten az egészségi állapotáról.

A közösségi médiában közzétett egy videót, amelyben elmagyarázta, hogy a hasi műtétet követően javasolták neki a kezelést, és kifejtette:

Januárban Londonban nagy hasi műtéten estem át, és akkor azt hitték, hogy az állapotom nem rákos. A műtét sikeres volt. A műtétet követő vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok.


Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia