Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné a Koreai Köztársaság elnökének és first ladyjének ünnepélyes fogadásán a londoni Horse Guards Parade-en 2023. november 21-én

Katalin hercegné először mutatkozott nyilvánosan műtétje óta

A walesi hercegné először tűnt fel januári kórházi kezelése óta, de húsvétig nem vállal nyilvános feladatokat.

Katalin hercegnét hétfőn látták egy autóban utazni, az azt vezető édesanyja, Carole mellett, az angliai Windsor kastély közelében, írja a TMZ.

A walesi hercegné december óta nem volt látható a nyilvánosság előtt, majd január 17-én derült ki, hogy tervezett hasi műtéten esett át.

A Buckingham-palota januárban csak annyit közölt, hogy Katalin körülbelül két hétig marad kórházban, majd egészen húsvétig tudja folytatni a munkáját.

Február közepén a királyi szakértők egy váratlan fejleményt úgy értékeltek, hogy a hercegné egészségügyi állapota valószínűleg stabilan javul a műtétje óta. Katalin ugyanis a lábadozás közben Norfolkba utazott, hogy Vilmos herceggel és gyermekeikkel töltse a félévi szünetet.

Múlt héten is hasonló módon, megnyugtatták a közvéleményt, hogy Katalin gyógyulása előrehaladt. Erre azért is lehetett szükség, mert az elmúlt hetekben egyre több találgatásról lehetett olvani a médiában, melyek némelyike már-már abszurd volt.

Az egyik szerint a hercegné műtétje közben komplikációk léptek fel, aki emiatt kómába esett. A Kensington-palota nem sokkal később közleményt adott ki, melyben megnyugtattak mindenkit Katalin hogyléte felől.

Arról, hogy hova és milyen okból tartott Katalin hercegné az édesanyjával, nincs információ.

Nyitókép: Profimedia