Katalin hercegne és Vilmos herceg

Vilmos váratlan frissítést adott ki Katalin állapotáról

A walesi hercegné márciusban egy megható videóban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, miután hetekig tartó találgatások folytak az egészségi állapotával kapcsolatban.


Katalin januárban hasi műtéten esett át, és a közéletből való távolléte „vad összeesküvés-elméleteket” táplált a gyógyulásával kapcsolatban. Válaszul Katalin egy videós nyilatkozatot tett közzé, amelyben elmagyarázta, hogy megelőző kemoterápián vesz részt, és egy ideig visszavonul a nyilvános feladatoktól.

A bejelentést követően Vilmos herceg kivett egy kis időt a királyi megbízatásokból, hogy támogassa Katalint és fiatal családjukat, és az elmúlt hetekben azonban lassan visszatért a munkába. Bár túl sok részletet nem osztott meg felesége gyógyulásáról, egy májusi Newcastle-i útja során megköszönte a jókívánságokat a kedves szavakért.

Ezen a héten azonban Vilmos váratlan frissítést adott Katalin állapotáról, majdnem három hónappal azután, hogy részleteket osztott meg a diagnózisáról és a kezeléséről. Június 5-én, szerdán Vilmos részt vett egy D-napi rendezvényen Portsmouthban, ahol beszélt a veteránokhoz, akik a második világháborúban végrehajtott történelmi hadművelet 80. évfordulója alkalmából gyűltek össze. Amikor az egyik veterán megkérdezte Vilmos herceget, hogy érzi magát Katalin, azt válaszolta:

Jobban van, köszönöm. Szeretett volna ma itt lenni.

Vilmoshoz Károly király és Kamilla királyné is csatlakozott, és a tömeghez intézett beszédében egy részletet olvasott fel egy katona naplójából. A továbbiakban így folytatta:

Mindig emlékezni fogunk azokra, akik szolgáltak. Az anyákra és apákra, testvérekre, fiúkra és lányokra, akik végignézték, ahogy szeretteik harcba indulnak, nem tudván, hogy valaha is visszatérnek-e. Ma azoknak a bátorságára emlékezünk, akik átkeltek a tengeren, hogy felszabadítsák Európát. Azokra, akik biztosították az Overlord hadművelet sikerét. És azokra, akik várták a biztonságos visszatérésüket.


Vilmos herceg ma, június 6-án, csütörtökön érkezett Normandiába, ahol ismét csatlakozik hozzá a király és a királyné − ez az uralkodó első tengerentúli útja azóta, hogy februárban nyilvánosságra hozták a rákdiagnózisát.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images