Katalin hercegné

Ez Katalin szeretett hobbija, amiben mindig kudarcot vallott

Miközben arra várunk, hogy a walesi hercegné a közelmúltban elvégzett hasi műtétje után újra a nyilvánosság előtt mutatkozzon, a brit királyi család követői régebbi kedves történeteket szednek elő szeretett Katalinjukkal kapcsolatban. Most épp arra a kedvelt hobbijára derült fény, amelyben mindvégig teljes kudarcot vallott az évek során.Ami Katalin egyéb kreatív képességeit illeti, első helyen kétségtelenül a fotózás áll. A hercegné – aki művészettörténetből diplomázott – gyakran mutogatja gyönyörű képeit a sajtónak is a családjáról. Egyik emlékezetes munkája az volt, amikor Kamilla királynőről készült fotói felkerültek a Country Life magazin ünnepi címlapjára két évvel ezelőtt.

A walesi hercegné zenei tehetségét szintén hallhattuk már: egy 2021-es énekversenyen Tom Walker énekest kísérte zongorán teljes profizmussal.

Létezik azonban olyan elfoglaltság is, amelyben sosem sikerült kibontakoznia Katalinnak. Mindez még egy 2013-as glasgow-i eseményen derült ki, amikor szót adott csalódottságának:

Próbáltam kötni, de nagyon rossz vagyok. Tippeket kellene kérnem!

Évekkel később, 2020-ban a hercegné meglátogatta az Older Yet Wiser nevű szervezetet, ahol nagymamák egy csoportja mutatta be neki a horgolás művészetét.

Próbálkoztam a kötéssel, amikor megszületett György [2013-ban – szerk.]. Egy nagyon különleges pulóvert próbáltam neki kötni, de félúton elakadtam, szét is esett az egész projekt. Ez egy olyan csodálatos készség

- fejezte ki tiszteletét az idősebb hölgyek iránt a mindig szerény Katalin.

És bár uralkodóként stylistok segítik a mindennapokban, utóbbi időben megtudhattuk, hogy Katalinnak határozottan jó szeme van az aktuális divathoz is. Olyannyira, hogy a néhai királynő 2022-ben megengedte neki, hogy beugorjon helyette, és átadja a Queen Elizabeth II Award for British Design díjat az épp aktuális győztesnek, egy Saul Nash nevű feltörekvő divattervezőnek.

(Marie Claire)

Fotó: Getty Images