Kate Middleton és Vilmos herceg egyik gyermekükkel

Kate Middletonék őszintén vallottak megosztó nevelési módszerükről

A királyi család történései mindig nagy szenzációt keltenek, Vilmos hercegről és feleségéről, Kate Middletonról, valamint imádnivaló gyermekeikről pedig mindig szívesen olvasunk. A házaspár előszeretettel osztja meg a számukra bevált nevelési praktikákat, ezúttal viszont egy — sokak körében — megosztó módszerüket közölték.


Köztudott, hogy a családnak van egy beszélgető kanapéja, melyen a gyerekek közti vitákat tudják higgadtan megtárgyalni, és elsimítani a feszültséget. Ez csak az egyike azoknak az okos tanácsoknak, melyekkel a pár szolgált nekünk, ezúttal viszont a gyerekek képernyőidejéről és annak korlátozásáról vallottak a szülők.

Nemrégiben Vilmos herceg közölte, hogy a kicsik egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a képernyők és a videójátékok iránt. A 21. században ez nem egy ritka jelenség, viszont a legtöbb szülő kisebb-nagyobb korlátozásokkal igyekszik minimalizálni a monitorok előtt töltött időt. Ezzel szemben mások szorgalmazzák, hogy a fiatalok kiismerjék magukat az elektronikus világban már a korai években is.

A hercegi család az első tábort erősíti. Bár tudják, hogy a gyerekek odáig vannak a színes mesékért és játékokért, viszont a helyes neveltetés érdekében nem hagyják, hogy a technológia más — az illem és a kultúra szempontjából — fontos programoktól vegye el az időt.

„Kate általában nagyon szigorú a képernyőidővel kapcsolatban, és a minimumra szorítja azt. A hangsúly ezekben az időszakokban a művészeteken és a kézművességen, a festésen és olyan programokon van, melyek nem kötődnek a képernyőkhöz”

— magyarázta Katie Nicholl, királyi tudósító.


Nyitókép: Instagram/william.kate.royals

Forrás: Marie Claire