Kim Kardashian a 2022-es Met-gálán

Kim Kardashian helyrehozhatatlan károkat okozott Met-gálás ruháján

Szakadásokat és más, helyreállíthatatlan károkat okozott Met-gálás, egykor Marilyn Monroe által is viselt ruháján Kim Kardashian, aki több mint hét kilót fogyott három hét alatt csak azért, hogy a különleges darabban vehessen részt az eseményen. Gyors fogyása problémásságáról sok helyen írtak, de van, aki szerint nem elég kilót dobott le, ezért szakadt el az ikonikus ruha. De biztos, hogy van helye 2022-ben az effajta body shamingnek?


Bár sokan nem értettek egyet azzal a drasztikus fogyással, amin Kim Kardashian a Met-gálás ruhája miatt átesett, ez még mindig nem ad nyílt okot a világnak arra, hogy megszégyenítse a testét.

Nagy kérdés, miért tartja még mindig lázban az internetet az említett ügy. Ahogy mi is beszámoltunk róla korábban, Kardashian három hét alatt több mint hét kilót fogyott, hogy beleférjen ugyanabba az ikonikus ruhába, amit Marilyn Monroe John F. Kennedy elnök 45. születésnapján viselt 1962-ben. Arról is írtunk ennek kapcsán, hogy mennyire egészségtelen ilyen rövid idő alatt ennyire drasztikusan lefogyni, nem beszélve arról, hogy milyen veszélyes üzenetet jelent ez a rajongók millióinak, akik felnéznek Kardashianra és a hozzá hasonló influenszerekre.

A Met-gálán való megjelenése óta Kardashian ismét össztűzbe került, miután olyan fotók kerültek elő, amelyeken a 4,8 millió dolláros ruha javíthatatlan sérülései látszanak. Scott Fortner Marilyn Monroe-történész és gyűjtő az Instagramon osztott meg viselés előtti és utáni fotókat a ruháról, rámutatva a hiányzó kristályokra és a cipzárvarrás mentén a finom selyemszöveten lévő szakadásokra, írja az EatingWell.

Nem túl meglepő, hogy ilyen és ehhez hasonló sérülés bekövetkeznek, ki nem vesztett még el egy gombot vagy nem öntött rá egy kis bort egy-egy elegáns ruhára? Ráadásul a Kardashian által viselt darab vintage, 60 éves, és egy Kardashianétól nagyon eltérő testalkatra készült.

Bár nem helyeselendő példa Kardashian fogyókúrához való hozzáállása, vagy annak indokai, de az a testszégyenítés sem, ami most vele történik. A közösségi médiában keringő kommentek némelyike egyenesen gonosz, és azt az üzenetet állandósítja, hogy az ember értéke a méretéhez van kötve.

Az evészavarok leküzdésére irányuló National Association of Anorexia Nervosa and Associated Disorders nevű szervezet szerint az étkezési zavarok a leghalálosabb mentális betegségek közé tartoznak, az opioid-túladagolás után a második helyen állnak. Egy több mint 80 kórházat vizsgáló friss elemzés pedig kimutatta, hogy 2020 márciusa óta 25%-kal nőtt az olyan kórházi felvételek aránya, amelyeknél evészavar diagnózist állapítottak meg, különösen a 12 és 18 év közötti betegek esetében. Tehát tényleg nincs rosszabb időszak arra, hogy hozzájáruljunk az étkezési rendellenességekhez vagy a test megszégyenítéséhez.

Nyilvánvalóan sokan vannak, akik csalódottak Kardashian vagy amiatt, mert a Ripley's Believe It or Not! egyáltalán beleegyezett a ruha kölcsönadásába. De ez még nem ok arra, hogy szidják őt, és negatív megjegyzéseket tegyenek a testéről. Ezzel csak tovább rontjuk a helyzetet. És tekintve, hogy Kardashian nyíltan beszél az imázsával kapcsolatos megszállottságáról, valószínűleg eléggé megviseli a testével kapcsolatos negativitás.

Fontos megjegyezni, hogy ha testkép-vagy táplálkozási zavarral küzdesz, nem vagy egyedül, és nem is kell végigélned az életedet ezekkel a kihívást jelentő érzésekkel és viselkedésekkel foglalkozva. A háziorvosoddal, egy jó terapeutával vagy dietetikussal való találkozás remek módja annak, hogy segítséget kapj.

Nyitókép: Getty Images / Gotham