Egy kutya a gazdása lábai mellett

A #1 jel, hogy a kutyád egyáltalán nem tekint falkavezérnek téged

Van egy egyértelmű jele annak, ha a kutyád egyáltalán nem tekint téged falkavezérnek. És azt is elmondjuk, hogy ez miért baj.


A PureWow magazinja megkérdezte a kutyapszichológiával foglalkozó szakembert, Cesar Millant, a kutyasuttogót, hogy mi az első számú jele annak, ha a kis kedvencünk nem tekint minket falkavezérnek. A szakértő elárulta a TOP1 jelet, illetve további jelekre is felhívta a figyelmünket, amik komoly jelzések lehetnek arra vonatkozólag, hogy valamit eléggé elrontottunk a kutyánk nevelésében.

Jelek

A szakértő szerint a leggyakoribb jele annak, hogy a kutyád nem tisztel téged és nem tekint falkavezérnek az, ha kérés nélkül rád ugrik.

További gyakori jelei kölyökkorban:

  • előtted sétál
  • erőszakos ugatással követel dolgokat
  • öt másodpercig vagy tovább tart, mire reagál egy parancsra

De miért kell egy kutyának falkavezér?

Millan szerint itt minden a biztonságról szól. Ezt a családi egységgel hozta összefüggésbe:

„Anyukád és apukád voltak az első falkavezéreid, és nekik kell gondoskodniuk arról, hogy biztonságban legyél. És az a módja annak, hogy biztonságban legyél, hogy elég gyorsan hallgass rájuk”

– magyarázta Millan.

Gondoljunk csak bele, hogy az úton való átkeléshez is mennyire fontos a szülői szerep és az, hogy a gyermekünk hallgasson ránk. Ugyanez vonatkozik a kutyákra is. Ha te, az állítólagos falkavezér nem tudod irányítani a reakcióit – mégpedig gyorsan -, akkor a te kutyád vagy más kutyája is megsérülhet.

Tehát ha azt tapasztalod, hogy képtelen vagy a kutyádon felülkerekedni és ő a falkavezér, akkor az ő és mások biztonsága érdekében fordulj szakemberhez.

Egy kutya betakarva \u00fcl az \u00e1gyonFriss eredmények: a megfelelő alvás fogyáshoz vezet!Fotó: Unsplash/Matthew Henry

Nyitókép: Unsplash/CJ Infantino