Légiutas-kísérő beszélget a repülőn az utasokkal

A kérdés, amit szinte kötelező lenne feltenni a légiutas-kísérőnek

Létezik egy kifejezetten fontos kérdés, amit érdemes lenne minden utazás előtt feltennünk a légiutas-kísérőnek, ha pihentető útban szeretnénk részesülni.


Egy hosszú távú repülőút során rettentően fontos a jó alvás, de ez mégis sok esetben az utasok számára rémálom. Egy utazási szakértő azonban elárult egy rettentően fontos kérdést, amit ha felteszünk a stewardessnek, garantáltan pihentető lesz az utunk. Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint van néhány dolog, ami segíthet az utazóknak az elalvásban.

Bár csábító lehet a gondolat, hogy a nyaralást már a repülőtéren megindítsuk egy két koktél társaságában, Martin azonban figyelmezteti az utasokat, hogy ez nem a legokosabb döntés és jobban teszik, ha kerülik az alkoholos italokat a repülőutak előtt és a repülések közben.

„Ha aludni szeretnénk a repülőn, mindig válasszunk inkább vizet az alkohol helyett. Bár könnyebben el lehet tőle aludni, az alkohol valójában megzavarja az alvást, és rontja a minőségét”

– magyarázta Martin, aki szerint van egy kulcsfontosságú kérdés is, amit minden út előtt fel kellene tennünk a légiutas-kísérőnek.

Az elkerülhetetlen egy hosszú repülőúton, hogy az emberek, akik mellettünk ülnek ne egyenek, igyanak és kapcsolgassák a lámpát ekkor. Ezért fontos, hogy ezt a kérdést feltegyük felszállás előtt a stewardessnek:

„amikor a repülőgép felszállt és a biztonsági öv jelzése kialudt, kérdezzük meg a légiutas-kísérőket, hogy mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást az ételhez időzíthetjük, és ezzel biztosítjuk, hogy nem zavarja azt meg a felszolgálás.”

Nyitókép: Shutterstock

(Express)