
Egy légiutas-kísérő elmondta, miért retteg, amikor az utasok ezt az italt rendelik
Egy légiutas-kísérő nemrég megosztotta, hogy előre tart attól, hogy az utasok egy bizonyos italt fognak rendelni a fedélzeten. Azt is elmondta, miért jobb elkerülni ezt a frissítőt.
Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik ital miatt rettegnek – és sajnos ez egy gyakori választás az utasok részéről. A Jet néven ismert légiutas-kísérő megosztotta, hogy a szénsavas italok felszolgálása repülés közben igazi fejfájást okoz számukra.
Online blogjában Jet részletesen leírta, hogy „a szénsavas italok sokkal jobban habzanak, amikor kinyitják a dobozt”, és azt is megjegyezte, hogy ilyenkor „várnia kell, amíg a buborékok lecsökkennek, mielőtt folytathatná a kiszolgálást”.
A szénsavas italok túlzott habzása és pezsgése miatt a légiutas-kísérőknek időigényes az italok kitöltése, ami csúcsidőben késleltetheti a kiszolgálást, pedig gyorsan szeretnék végezni a munkájukat.
Mutatjuk, miért érdemes kétszer is meggondolni, mielőtt szénsavas italt rendelnénk a következő repülésünkön.


1. Habzás – A nyomás alatt álló kabinban a szénsavas italok sokkal jobban habzanak, ami kiömléshez és rendetlenséghez vezethet.
2. Kiszáradás – A repülőgép utastere rendkívül száraz az alacsony páratartalom miatt, ami hozzájárul a kiszáradáshoz. A cukrot és koffeint tartalmazó szénsavas italok kevésbé hidratálnak, mint a víz, és idővel fokozhatják a szomjúságot.
3. Gázok és puffadás – Az alacsonyabb kabinnyomás miatt a szénsavas italokban lévő gázok kitágulhatnak a gyomorban, ami puffadáshoz, gázokhoz és kellemetlen érzéshez vezethet. Ez különösen akkor észrevehető, ha a magasság természetes hatása is hozzájárul.
4. Cukor túlterhelés – A cukrot vagy koffeint tartalmazó szénsavas italok fáradtságot és letargiát okozhatnak, különösen, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.
A kabin levegője nagyon száraz, ezért fontos a folyadékpótlás, ezért a légiutas-kísérők inkább a vízfogyasztást ajánlják a repülőgépen utazók számára.
(Express)
Nyitókép: Matej Kastelic/Shutterstock