Mauritius

5 kevésbé felkapott helyszín, ami tökéletes nyaralási célpont lehet

A tökéletes nyaralás megtervezése általában hetekig tartó kutatást, előkészületeket és szervezést igényel, hogy aztán minden zökkenőmentesen menjen. Mielőtt azonban a tervezés és a foglalás fázisába kerülnél, el kell döntened, merre indulj.


Látszólag végtelen számú lehetőség van, és bár semmi rossz nincs abban, ha újra és újra ugyanarra az ismerős helyre megyünk, néha jó egy kicsit letérni a kitaposott útról, és egy olyan meglátogatni, ahol még nem jártunk. Akár a természetbe vágysz, ahol lenyűgöző kilátás, túraútvonalak és eldugott kunyhók várnak, akár egy nagyvárost fedeznél fel trendi éttermekkel, egyedi városrészekkel és nagyszerű vásárlási lehetőségekkel, mutatunk néhány ötletet.

​1. Koszovó

Koszovó nem véletlenül szerepel a 2024-es év legjobb helyeinek listáján: ennek oka az ország minden szegletében található, lenyűgöző tájban rejlik. Azok a természetjárók, akik túrázással és kerékpározással szeretnék tölteni az idejüket érintetlen völgyekben, hegyekben és vidéken, értékelni fogják a lehetőséget, hogy felfedezzék ezt az országot. Azok az utazók, akik a fiatal ország történelméből szeretnének ízelítőt kapni, ellátogathatnak a nemzeti múzeumba; utána pedig felfedezhetik Prizren utcáit, és megnézhetik az építészetet, valamint a történelmi mecseteket és templomokat.

​2. Koppenhága, Dánia

Nincs is jobb időszak Koppenhága meglátogatására, mint a nyári hónapok, amikor az időjárás meleg, a nappalok kivételesen hosszúak, a vízparti kilátás pedig lélegzetelállító. Amellett, hogy a világ egyik legboldogabb országaként tartják számon, a fenntarthatóan gondolkodó utazók értékelni fogják, hogy a hely mennyire környezetbarát, és élvezni fogják a CopenHillbe, a többcélú hulladékhasznosító erőműbe tett kirándulást, ahol sípálya, mászófal és kávézó is található. Érdemes megnézni a Tivoli kerteket, a Rosenborg kastélyt és a festői Nyhavn kikötőt is.

​3. Buenos Aires, Argentína

Buenos Aires

Fotó: Shutterstock

A lenyűgöző múzeumoktól kezdve a kultúrában gazdag túrákon át a tangótanuláshoz tökéletes tánctermekig Buenos Airesben nincs hiány csodálatos látnivalókban. Akár azzal töltöd a napot, hogy egyszerűen csak sétálsz az utcákon és gyönyörködsz a látnivalókban, akár azzal, hogy felfedezed a színes La Bocát, megnézel egy focimeccset, megtanulsz tangózni, vagy elmész a Colón Színházba, hogy megnézd az operát, ez egy emlékezetes utazás lesz.

​4. Szardínia, Olaszország

Szardínia sokkal több, mint a gyönyörű tengerpart és a strandok. Míg a hosszú, meleg napok tökéletesek a Földközi-tenger kristálytiszta kék vize mellett töltött napokra, azok az utazók, akik egy kicsit több tartalmat szeretnének a nyaralásukba, a sziget belseje felé vehetik az irányt, hogy megismerjék a sziget bájos városait, rusztikus konyháját és ősi romjait.

​5. Mauritius

A 2024-ben a legjobb helyek listájánkon szereplő Mauritius szintén Madagaszkártól mintegy 1200 mérföldre keletre fekszik. A gyönyörű partoktól kezdve az érintetlen strandokon át a luxusszállásokig és a páratlan természetig ez a szigeti úti cél nem más, mint a paradicsom. Az északi félteke nyári hónapjaiban érdemes idejönni, hogy elkerüld az esős évszakot. Mauritiuson a fő tevékenységek a vízben zajlanak majd, a búvárkodástól kezdve a tengerparton való üldögélésig és a partvidék csodálásáig. Ha pihenésre van szükséged, tegyél egy kirándulást a Bel Ombre Természetvédelmi Területre, a Botanikus Kertbe vagy a fővárosba, Port Louisba.


Forrás: Condé Nast Traveler

Nyitókép: Shutterstock