iGA repülőtér

Ezt a repülőteret már negyedik éve választották a világ legjobbjának

Mitől lesz egy repülőtér nagyszerű? Talán az üzletek, az éttermek és a bárok jó keverékétől? Vagy attól, hogy alacsony a késések száma? Alacsony a szén-dioxid-kibocsátás? Mivel ennyi tényező hozzájárul, nehéz megítélni, hogy melyik a világ legjobb repülőtere – de az Air Transport Awards azért mégis megpróbálja!


Az elismeréseket egy rangos görögországi ünnepségen jelentették be, amelyet a Hermes, az Air Transport News és számos iparági szervezet, például a Nemzetközi Repülőterek Tanácsa és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szervezett.

A győzteseket több mint 4000 iparági vezető és az Air Transport News olvasóinak szavazatai alapján határozták meg.

A díjátadón immár negyedik éve az iGA isztambuli repülőteret választották a világ legjobbjának.

Tekintettel arra, hogy még csak öt éve van nyitva, ez igencsak nagy teljesítmény.

iGA rep\u00fcl\u0151t\u00e9r, Isztambul

Fotó: Shutterstock

Annak érdekében, hogy vendégeinknek kellemes utazási élményt nyújtsunk, magasabb mércét állítottunk magunk elé a hatékonyság, a fenntarthatóság, az innováció és az utasok elégedettsége terén

− mondta Selahattin Bilgen, a repülőtér megbízott vezérigazgatója.

Kostas Iastrou, az Air Transport News főigazgatója és vezérigazgatója elmondta, hogy a repülőtér rugalmasságának köszönhetően gyorsan visszatért a járvány előtti számokhoz, és hogy a díj a repülőtér teljes személyzetének odaadó munkáját tükrözi.

iGA rep\u00fcl\u0151t\u00e9r, Isztambul

Fotó: Shutterstock

Az Aviation Week szerint a győztesek között volt még az IndiGo indiai légitársaság, amely a legjobb légitársaság díját kapta, a Scoot szingapúri légitársaság, amely a legjobb olcsó légitársaság kitüntetést vihette haza, és az International Airlines Group, amely az év öko légitársasága lett.

Fontos megemlíteni, hogy ezt a díjat nem szabad összetéveszteni a SkyTrax éves listájával, amely a világ legjobb repülőtereit rangsorolja, és amelyet szinte garantáltan a sinapore-i Changi repülőtér fog megnyerni.

Forrás: Tmeout

Nyitókép: Shutterstock