tömeg Bordeaux bevásárló utcáján

Ez az európai úti cél lesz 2025-re a legnépszerűbb a világon

A GlobalData vezető adat- és elemzőcég megbecsülte, melyik ország lesz 2025-re a leglátogatottabb a világon. Az első helyért most is éles harc folyt két ország között.


A becslések szerint Franciaország lesz a világ leglátogatottabb országa jövőre, amikor összesen 93,7 millió nemzetközi utazót fog vonzani. Ezzel az előrejelzéssel az ország megelőzte versenytársát, Spanyolországot, amely 2021-ben megelőzte Franciaországot.

A GlobalData legfrissebb jelentése szerint Franciaország a koronavírusjárvány előtt a világ leglátogatottabb országa címet birtokolta, 2019-ben 88,1 millió látogatót fogadva, Spanyolország azonban 2021-ben megelőzte. Franciaország most újra visszavette a címet, mivel a nemzetközi érkezők száma 2022 és 2025 között várhatóan 12,1%-os összetett éves növekedési rátával növekszik.

Hannah Free, a GlobalData utazási és turisztikai elemzője kommentálja a felmérést:

Olaszország és Spanyolország mellett Franciaország képviseli a nyugat-európai növekedés jelentős szegmensét. Az ország nemcsak magából Európából − különösen az Egyesült Királyságból, Németországból és Belgiumból − érkező utazók körében népszerű, hanem a távolabbi országokból, többek között Kínából és az Egyesült Államokból érkező látogatók körében is. Az ország az amerikai utazók számára az egyik legnépszerűbb nyugat-európai úti cél.
egy p\u00e1r s\u00e9t\u00e1l az Eiffel-torony k\u00f6zel\u00e9ben az utc\u00e1n

Fotó: Getty Images

A vetélytárs Spanyolország 2025-re várhatóan 89,5 millió nemzetközi látogatót vonz majd (2022 és 2025 között 12,2%-os növekedéssel).

A Franciaországba és Spanyolországba irányuló látogatottság az elkövetkező években is erős marad, a fesztiválok, a kultúra és a gasztronómia nagy vonzerőt jelentenek a turisták számára. Emellett mindkét ország változatos tájakkal rendelkezik, és mindkét országnak megvan a maga egyedi tengerpartja

− tette hozzá Free.

Franciaország egyik nagy előnye a közlekedés. Franciaország és Spanyolország nagyvárosai között viszonylag könnyű az utazás, a legtöbb nagyvárost nagysebességű vonatok kötik össze.

Nyugat-Európa egyik kulcsfontosságú közlekedési projektje az ultragyorsvasútvonal, amellyel az Európai Bizottság szeretné javítani az összeköttetést Lisszabon és Helsinki között. A program egy 8000 km hosszú, kétvágányú, nagysebességű vasúthálózat építését foglalja magában Lisszabon és Helsinki között, a Balti-tenger körüli hurokkal. A vasútvonal Portugálián, Spanyolországon, Franciaországon, Németországon, Dánián, Észtországon, Litvánián, Lengyelországon és Finnországon halad majd keresztül

− mesélt Free a további közlekedési fejlesztésekről.


Nyitókép: Getty Images