Valkenburg

2 európai város is bekerült a világ legtrendibb úti céljai közé

A Booking.com közzétette a 2024-re vonatkozó tíz legtrendibb úti cél listáját, amelyek közül kettő európai város.


Az ötödik, illetve a hetedik helyen a hollandiai Valkenburg és a németországi Chemnitz áll a tíz legjobb úti cél között − írja a SchengenVisaInfo.com.

Valkenburg Hollandia déli részén található bájos városka, amely történelmi jelentőségéről, egyedülálló barlangrendszeréről és festői környezetéről ismert. A városban van a középkori Valkenburg-kastély, ami tovább növeli történelmi vonzerejét.

Chemnitz a történelmi és a kortárs építészet keveréke, és számos egyetemi és kulturális intézménnyel rendelkezik, így a pezsgésre vágyók igazi paradicsoma.

A helyszínek 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között kerültek be az 1000 legtöbbet foglalt úti cél közé, a kiválasztás második szempontja az évenkénti növekedés volt.

Beppu egyik forr\u00e1sa

Fotó: Getty Images

A Délnyugat-Japánban található, geotermikus forrásokban gazdag Kjúsú-szigeten található Beppu vezeti az év során legtrendibbnek tartott úti célok listáját, amelyet az albániai Vlora városa követ, amely a gyönyörű strandjai és történelmi értékei miatt is népszerű.

A harmadik legnépszerűbb úti cél a mexikói Merida − a maja és gyarmati örökségben gazdag mexikói Yucatán állam vibráló fővárosa −, míg a negyedik legtrendi úti cél az Egyesült Államokban található Portland. Ez az észak-amerikai állam talán leginkább arról ismert, hogy fenntarthatóságra törekvő, kerékpárosbarát város, ahol könnyen elérhető a természet, a kávé, a művészet, a kézműves sör, a finom ételek és az élőzene.

Buenos Aires

Fotó: Getty Images

A hatodik helyen az argentin főváros, Buenos Aires áll, amely szépségéről, kultúrájáról és tangóhagyományairól híres. A város tele van európai építészettel, parkokkal, múzeumokkal és kedves kávézókkal. A nyolcadik helyet az új-zélandi Rotorua városa szerezte meg, amely geotermikus tevékenységéről, évszázados erdeiről, maori kultúrájáról, valamint érintetlen tavairól, folyóiról és forró forrásairól ismert.

Panglao a kilencedik olyan úti cél, amely 2024-ben trendi lesz az adatok szerint, a turisták előszeretettel választják ezt a lenyűgöző tengerpartot nyaralásuk helyszínéül. A listát az ausztrál Cairns városa zárja, amely kellemes trópusi klímával rendelkezik, és tökéletes helyszín a sznorkelezéshez, búvárkodáshoz.

Nyitókép: Getty Images