Különböző színű rúzsokkal kifestett női ajkak

A tudomány szerint ennek a színésznőnek a legtökéletesebb az ajka

A tudósok felfedezték, mitől lesz a legvonzóbb az ajkak megjelenése, és arra figyelmeztetnek, hogy az injekciók több kárt okozhatnak, mint hasznot.


Ha az invazív beavatkozásoktól, például szájfeltöltéstől az ajkak túl nagyok vagy túl kicsik lesznek az arcunkhoz képest, az még kevésbé vonzóvá teheti az embert.

Egy új tanulmány szerint Taylor Swift, Angelina Jolie, Keira Knightley és Scarlett Johansson ajkai is tökéletes formájúak.
A kutatók 101 embert, 52 nőt és 49 férfit kértek meg arra, hogy értékeljenek különböző arcképeket.

Ezután szemkövető technológia használatával kiderítették, hogy a résztvevők az arc mely részéhez vonzódtak leginkább.
Megállapították, hogy az ajkak legvonzóbb helyzete az volt, amikor az ajkak alja és az áll közötti távolság kétszerese volt az ajkak teteje és az orr közötti távolságnak.

A résztvevők akkor is magasra értékelték a képeket, ha az alsó ajak vastagsága az ajak alja és az áll közötti távolság negyedének felelt meg, és ha a felső ajak mélysége az ajak és az orr közötti távolság felének felelt meg.

A férfiaknál az orr és az ajak közötti távolságnak az ajkak mélységének háromszorosának kell lennie. Sebastian Cotofana, a rotterdami Erasmus Medical Center bőrgyógyásza, a tanulmány vezetője elmondta, hogy az ajkak aránya a többi arcvonáshoz viszonyítva döntő fontosságú, amikor injekciós töltőanyagokkal próbáljuk fokozni az egyéni szépséget.

„Az ideális méretekkel rendelkezőnek tartott nők közé tartozik Angelina Jolie, Keira Knightley, Scarlett Johansson és Taylor Swift.”