Az Aurora Queen Resort egyik szobája

Ebből a luxus igluból közvetlenül csodálhatjuk a sarki fényt

Az Aurora Queen Resort Finnország új, népszerű helye azon turisták körében, akik luxus körülmények között, de az égbolt és a sarki fény alatt hajtanák álomra a fejüket.

A három hónappal ezelőtt nyitott, 13 igluból és egy lakosztályból álló luxus rejtekhely Saariselkä falu közelében, az észak-lappföldi vadonban található. Megálmodói, Nina Rantanen és Pasi Sivon egy olyan hibridet szerették volna létrehozni, amely a hagyományos sarki fényre néző iglu nyitottságát és magával ragadóságát ötvözi a kabinok otthonosságával és privát szférájával, mindezt a maximális fenntarthatóság mellett.

Az Aurora Queen Resort egyik legékesebb pontja az üvegkupolás „hálószoba", amely vélhetően az első Finnországban, amely a maximális hőmegtartás és energiahatékonyság érdekében hármas üvegezésű rendszert alkalmaz (az üdülőközpont összes hőforrása, az üvegkupolák hóolvasztó funkciójától a padló sugárzó fűtéséig, geotermikusan működik).

A luxusszállóban emellett egy faházszerű rész is helyet kapott, ahol a gardrób, az előszoba és a fürdőszoba mind átgondolta berendezését találni – például a turbófeltöltős hajszárítót, amely 400 kilométerrel az északi sarkkör felett különösen jól jön. Bónusz emellett, hogy a fából készült falak olyan fenséges illatot árasztanak, hogy nem egy vendég javasolta, hogy gyertyát készítsenek belőle. Ennek eredményeképpen, még ha az iglu belsejében is tartózkodik a vendég, úgy érzi, hogy elmerül az erdei környezetben.

A Panoráma szauna lakosztályban – amely jelenleg egyedül áll, de 2023 végére több ilyen lakosztály is nyílik a helyen –a padlótól a mennyezetig érő ablakok és félig beépített ülőgarnitúra került kialakításra. A lakosztályban található egy kétszemélyes szauna is, egy kis ablakkal, ha esetleg épp akkor jelenne meg a sarki fény, amikor bent relaxáunk.

Persze, mint minden veterán sarki fény kereső tudja, az ilyen látványosságok nem garantáltak, még akkor sem, ha a csúcsidőszakban (november-március) vagy a szezon vége felé (március vége-április eleje) látogat el ide. Azokon az éjszakákon, amelyek nem ígéretesek az Aurora Queen területén, az üdülőhely mindenféle fényvadász túrákat szervez az egy órányi autóútra lévő Inari környékén.

Az üdülőhely emellett a hójárástól kezdve a sífutáson át a hószánozásig, számos tevékenységet kínál. A szálló árai körülbelül 500 dollárnál kezdődnek éjszakánként.