Louis Vuitton üzlet Ginzában, Tokióban

Ezek a világ legjobb városai a luxusvásárlásra − nem Milánó és nem Párizs

Nincs is jobb, mint megtalálni a tökéletes szuvenírt a nyaraláson. Egy apró tárgy segíthet, hogy évekig szívesen emlékezzünk vissza az utazásra. De ahelyett, hogy valami szokásos csecsebecsét vennénk, miért ne lehetne valami különlegeset választani?Ehhez abba a városba kell menned, amelyet nemrég a világ legjobb luxusvásárlási helyszínének választottak − és ki kell ábrándítsunk: ez nem Párizs vagy Milánó.

A Lartisien, a személyre szabott utazási élményeket kínáló ügynökség nyilvánosságra hozta a világ 10 legjobb luxusvásárlásra alkalmas városának listáját. A következtetés levonásához a Lartisien szerkesztői megvizsgálták „a tekintélyes hírnevű városok" számait, hogy lássák, melyikben van a legtöbb dizájnerüzlet. Az adatok elemzése után Tokió került az első helyre.

Tokió divathírneve − amelyet az inspiráló utcai stílus és a Rakuten Fashion Week ösztönöz − folyamatosan vonzza a vásárlás szerelmeseit a városba. Kutatásunk szerint Tokió a világ legjobb városa a luxusvásárlás szempontjából: a Japán fővárosában 217 designer üzlet található, a legnagyobb jelenléttel az Armani rendelkezik

− írta a csapat a megállapításokban. Megjegyezték, hogy a város számos high-end designer üzlete a Ginzában található (találó, hiszen a Ginza név japánul „ezüst pénzverdét" jelent), köztük a kihagyhatatlan, hétemeletes Louis Vuitton és az előkelő Ginza Six nevű bevásárló komplexum.

Landmark, Hongkong

Fotó: Getty Images

A második legjobb bevásárló városnak járó elismerés Hongkongnak jutott, ahol a Lartisien szerint 211 designer üzlet található.

A hongkongi vásárlóknak bőséges a választék, a Landmark és az Elements bevásárlóközpontoktól kezdve a számos zászlóshajó üzletig

− írták, hozzátéve, hogy bár a városban nincs annyi üzlet, mint Tokióban, itt él a világon a legtöbb „ultra-nagy vagyonnal rendelkező magánszemély", akik szívesen adnak ki nagy összegeket a designer ruhákért.

A Lartisien Szöult, Párizst és New Yorkot nevezte meg a harmadik, negyedik és ötödik legjobb bevásárlóhelynek. Szóval készen állsz arra, hogy megtaláld azt a különleges − valószínűleg nagyon drága − szuvenírt?

Forrás: Travel and Leisur

Nyitókép: Getty Images