Matthew az általa írt The End Of Longing című új darab fotózásán a Playhouse Theatre-ben 2016. február 8-án Londonban

Kiderült, hogy mire utalt Matthew Perry utolsó Instagram-posztjaiban

Napokkal az október 28-án bekövetkezett halála előtt Matthew Perry utolsó gondolatait az Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival. Azóta rengeteg találgatás érkezett arról, hogy vajon mit is szeretett volna üzenni a világnak a színész.


Most kiderült, hogy utolsó posztjai a következő tervezett projektjére utaltak.

A The Hollywood Reporter nevű lapnak adott interjújában Adam McKay rendező ugyanis elárulta, hogy a Jóbarátok sztárja még halála előtt felvetett neki egy koncepciót, melynek munkacíme a „Mattman” volt.

De mi is az a Mattman?

Ha megvalósult volna, akkor a Mattman egy félig önéletrajzi projekt lett volna, amelyben Perry úgy dönt, hogy szuperhős lesz.

„Erről a fickóról szól, akit felismernél”

– emlékezett vissza McKay a tervre.

„Mattnek hívják, nagyon híres és körülbelül 50 éves. Az élete egy kicsit zűrzavaros. Elveszett. A semmiből egy távoli rokona meghal, és 2 milliárd dollárt hagy rá - ő pedig arra használja ezt, hogy szuperhőssé váljon.”

Perry saját magát képzelte el a főszerepben, de nem tudta eldönteni, hogy filmként vagy tévésorozatként működne-e jobban. McKay azonban egyáltalán nem volt biztos a projektben.

„Minden filmötlet olyan, mintha valaki elmondaná az álmát. És nyilvánvalóan van mögötte egyfajta jelentés. Amikor meghallottam Matthew ötletét, azt gondoltam: >>Ó, ez érdekes, hogy ezt akarja megcsinálni<<”

– mesélte McKay, aki azt is elárulta, hogy ő ehelyett azt tanácsolta a színésznek, hogy Perry küzdelmeinek egy fiktív változatát mutassák be, ami jobban közelít a valósághoz.

„Az volt az ötletem, hogy csináljunk egy műsort arról, hogy ez a hihetetlenül népszerű, jól ismert tévés fickó függőséggel küzd”

– mesélte.

McKay úgy gondolta, hogy ebben van potenciál, és hogy ez valóban hatással lehet az emberek életére. Perry azonban nem volt túlságosan oda az ötletért.

„Ez nem az a fajta ötlet, amit rá lehet erőltetni valakire, úgyhogy hagytam a dolgot”

– mondta McKay.

A rendező azt is elárulta, hogy ezek a beszélgetések a 2020-ban készülő Ne nézz fel! filmjének forgatásán történtek.

Perry már hetekkel a halála előtt elkezdte használni a Mattman aláírást az Instagramon. Azt azonban nem lehet tudni, hogy egy másik rendezővel kezdett-e el dolgozni rajta.

Nyitókép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images