erzsebet kiralyno, meghan markle es harry herceg a palota erkelyen

Meghan Markle és a királynő ​egyik legkorábbi vitája egy tojás miatt volt

A királyi családtagoknak talán minden embernél szigorúbb étkezési szabályokat kell követniük, ez pedig igaz a külföldi útjaikra és a királynővel töltött étkezésekre is. Meghan Markle egyszer össze is veszett II. Erzsébettel, egészen pontosan egy tojás miatt.


Meghan Markle és Harry herceg 2018 májusában megrendezett esküvője előtt a fiatal menyasszony a menüt tesztelte, melyet a vendégeknek tervezett felszolgálni a lakodalmon. Már a kezdeti megbeszéléseken leszögezte, hogy nem szeretne tojást látni az ételek egyikében sem, hiszen úgy még a legszigorúbb diétát követő rokonok is kedvükre fogyaszthatnak bármit.

Ennek ellenére mégis érezte a tojás ízét némelyik ételben, emiatt pedig hatalmas balhét csapott a személyzet előtt a Windsori kastélyban. Egy királyi író, Katie Nicholl így emlékezett vissza a pillanatra:

„Meghan nagyon ideges lett, amikor úgy érezte, hogy tojást érez egy ételben, amikor azt mondták neki, hogy nincs benne, és azt mondogatta, hogy ő igenis érzi benne az ízét.”

A felfordulás a királynő megjelenésével sem csillapodott, így őfelségének nem volt más választása, mint hogy félrehívta jövendőbeli családtagját. Valószínűleg rosszul érintette őt, hogy ilyen balhét látott a saját otthonában, éppen ezért érezte szükségét, hogy kettesben elbeszélgessen Meghannal.

„Meghan, ebben a családban nem beszélünk így az emberekkel"

— olvashatjuk a királynő Markle-höz intézett szavait a Marie Claire cikkében.

Az incidens után minden előkészület gördülékenyen folyt tovább, majd az esküvő is csodálatosan, problémamentesen telt. A pár a Windsori kastélyban található Szent György kápolnában mondta ki a boldogító igent

Nyitókép: GettyImages