Meghan Markle és Harry herceg

Megjelent Meghan Markle és Harry sorozata — részt vehetnek ezután a koronázáson?

III. Károly koronázására még várni kell, addig pedig még számos olyan esemény történik, ami kétségessé teszi Harry herceg és Meghan Markle részvételét a ceremónián. Szakértők szerint még van esély rá, hogy minden gond nélkül ott lehessenek, de a sorozatuk megjelenése nem segít a helyzetükön.


Harry sussexi herceg memoárja a Spare (Tartalék) címet kapta. Ez arra a bánásmódra és nevelési stílusra utal, amelyben az öröklési sor állandó másodhegedűseként kellett felnőnie. Mivel Vilmos herceg lesz a jövőben a király apja után, így őt minden tekintetben kisebb testvére elé helyezték.

Ezek valószínűleg mély nyomot hagytak Harryben, melyek begyógyításához egy nagy lépés lehet történetének elmesélése. Viszont nem ez az egyetlen megjelenés, mellyel a sussexi hercegi pár kedveskedik a rajongóknak. Megérkezett a Netflix kínálatába Harry és Meghan című dokusorozatuk.

A széria rövid előzetese már korábban napvilágot látott, benne számos magánéleti képpel a két gyermeket nevelő párról. A trailer részleteiről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. A történetben feltehetően Harryék több kritikával is illetik a monarchia rendszerét, melyek tovább ronthatják a családi viszonyaikat.

A megjelenés időzítése talán nem is jöhetne rosszabbkor, hiszen május 6-án koronázzák meg hivatalosan is az Egyesült Királyság legújabb uralkodóját, III. Károlyt. Királyi szakértők meglátásai szerint éppen elég idő telik majd el addig, így a botrányok elkerülhetik majd az ünnepélyes ceremóniát.

A Marie Claire cikkében így idézték Jennie Bond, királyi szakértő szavait:

„Van egy kis lélegzetvételnyi idő, mert lesz két-három hónap, amikor az egész dolognak vége lesz és le lesz porolva. Remélhetőleg, ha már minden kikerült, elkezdődhet a gyógyulás, ha egyáltalán sor kerül rá. Rendkívüli lenne, ha a király második fia nem lenne ott a koronázáson. Azt hiszem, ha nem jönnek el erre, az a családi kapcsolataikra is kihatással lehet.

Ez egyszeri alkalom, szóval biztosan, biztosan, biztosan ott lesznek."

A alkalom menetében egyébként számos változtatást eszközöltek, hiszen az új uralkodó mindenképp modernizálni szeretné a koronázását. Ebben segítségére van idősebb fia, Vilmos herceg is, az eddigi reformokról pedig ittlehet részleteket olvasni.

Nyitókép: Getty