Varsó, Lengyelország

4 európai ország, ami ősszel nemcsak gyönyörű, de olcsó is

Az ősz tökéletes időszak arra, hogy Európán belül kiránduljunk és megnézzünk közeli országokat. Ilyenkor ugyanis a nyári tömegek már lecsendesednek, az időjárás kellemesen lehűl és a szállodai szobák árai is csökkennek. Íme 4 európai ország, amiket érdemes az őszi-téli szezonban meglátogatni.


Albánia

Gjipe Beach, Vlora, Alb\u00e1nia2. Vlora, AlbániaFotó: Shutterstock

Az Albániába kirándulókat leginkább az eldugott, érintetlen tengerpartok vonzzák.

Híresebb szomszédaihoz, Görögországhoz és Olaszországhoz hasonlóan Albániában is gyönyörűek a strandok, ahol homokos és kavicsos partokat is találhatunk kedvünknek megfelelően. A tengerparttól távolabb, Albánia vibráló és kreatív fővárosa remek hely az ország egyedülálló kulturális örökségének felfedezésére, és sokkal kedvezőbb áron látogathatunk ide, mint ismertebb szomszédaihoz.

Lengyelország

people walking on street near concrete buildingsPhoto by Jacek Dylag on Unsplash

A természet szerelmeseinek Lengyelország tökéletes választás lehet az őszi időszakra. Lélegzetelállítóan szép természetnek ad otthont és Európa legősibb erdejével büszkélkedhet. Egyedülálló földrajzi adottságai teszik igazán különlegessé az országot.

Az ország fővárosa, Varsó egyben a legnagyobb város is, mely varázslatos óvárossal büszkélkedhet és számtalan kulturális látnivalót találhatunk itt.

Lettország

aerial view of trees and road during daytimePhoto by Kristaps Ungurs on Unsplash


Lettország az egyik legkevésbé ismert kelet-európai úti cél. A legtöbb turista a fővárosba, Rigába látogat, bár az egész ország sok látnivalót tartogat. Az erdőktől és strandoktól kezdve a rigai piac nyüzsgéséig Lettország megfizethető és barátságos az utazók számára.

Románia

Erd\u00e9ly, Rom\u00e1nia​4. Erdély, RomániaFotó: Shutterstock

A szomszédos Románia egy olyan ország, amely földrajzilag elképesztően változatos. Látogatói egy utazás alkalmával megcsodálhatják a hófödte hegyeket és a Fekete-tenger partjait is.

Románia lenyűgöző örökségi helyszínekkel is büszkélkedhet, az ott élők pedig nagyon barátságosak a turistákkal.

Nyitókép: Shutterstock

(Travel Of Path)