II. Erzsébet királynő

Kiderült, ki örökli II. Erzsébet királynő ékszergyűjteményét

Ebben is fontos szerepet játszik a hierarchia.


Kamillától, egészen Sarolta hercegnőig a királyi család nőtagjai a múlt héten ékszereikkel tisztelegtek a királynő előtt, számtalan darab pedig II. Erzsébettől származó ajándék volt. Katalin például egy olyan gyöngyös choker-t viselt, amely egykor a felséghez tartozott. Meghan pedig egy pár gyöngy és gyémánt fülbevalót öltött magára, amely a királynő ajándéka volt még 2018-ban.

A királynő kiterjedt ékszerkollekciójának nagyobb részét Katalin, az új walesi hercegné kapja, azonban Kamilla lesz az első számú tulajdonos.

„A néhai uralkodó rendkívüli, több milliárd fontot érő ékszerkollekcióval rendelkezett. Az ő halálával ezeket most a trónon következő nők és a királyi család többi tagja fogja örökölni" – olvasható a közleményekben.

Katie Nicholl királyi szakértő kifejtette, hogy minden tipikusan királyi módon zajlik, ami annyit takar, hogy ebben az esetben is engedhetetlen a hierarchia.

Kamilla valóban elsőnek választhat a királynő ékszerei közül. Utána pedig a walesi hercegné. Sussex hercegnéje is biztosan kapni fog az ékszerekből, de ő sokkal hátrébb van a rangsorban

– nyilatkozta Nicholl.

Ami a nyakláncot illeti, amelyet Katalin a királynő temetésén viselt, 2017-ben kapta az egykori uralkodótól. A kiegészítőt II. Erzsébet az 1975-ös japán állami látogatása után kapta ajándékba.

A gyöngyöket gyakran gyász ékszerként emlegetik, ez a hagyomány állítólag Viktória királynő korára nyúlik vissza.

Kamilla a szertartáson Hesse gyémántjubileumi brossot viselte, nyitott szív alakú gyémántokkal és zafír berakásokkal. Még Sarolta is – mindössze hétévesen – ékszereivel tisztelgett a királynő előtt. Egy kis gyémánt patkó brossot viselt, amit dédnagymamájától kapott ajándékba, és amely a néhai felség lovak iránti szeretetére utal.

(Marie Claire)