Diana brit walesi hercegnő 1987-ben

Boy George édesanyja kedvéért szegett protokollt Diana hercegnő

Diana hercegnő igazi úttörő volt, elég csak ikonikus stílusára gondolni, de a királyi protokollt sem félt megszegni.

A néhai walesi hercegné megváltoztatta a királyi család nő tagjainak szülési módját, felhagyott a kesztyű viselésének királyi protokolljával, hogy közvetlen kapcsolatba léphessen a vele találkozó emberekkel, és még a kalapok viseléséről is lemondott, mivel – elhíresült mondása szerint – „kalapban nem lehet gyereket ölelgetni”.

Diana a protokoll megszegésével kapcsolatos egyik történetét idézte fel nemrég Boy George. Az énekes a Drew Barrymore Show-ban mesélt a hercegnő egy neki és az édesanyjának tett kedves gesztusáról.

„Amikor megismertem egy jótékonysági rendezvényen, megkértek, hogy álljak be a sorba, hogy találkozhassak vele. Aztán amikor a palota illetékese ellenőrizte a vendégek listáját, nem voltam rajta, ezért kitettek a sorból”

– mesélte az énekes.

Hozzátette, hogy eléggé zavartan odament a bárpulthoz, és arra gondolt: 'Ó, Istenem. Nem hiszem el, hogy megaláztam magam.'

És ott álltam a sorban, és [Diana hercegnő] megszegte a protokollt, odajött hozzám, és beszélt velem, és nagyon kedves volt.

A Culture Club egykori énekese ezután arról mesélt, hogy Diana is megszegte a protokollt azon az estén, hogy beszéljen Boy George édesanyjával, aki a hercegnő nagy rajongója volt.

„Gyakorlatilag 20 percig beszélgetett az anyukámmal. Ez volt az, ami miatt őrülten beleszerettem. Mert azt mondtam neki: 'Igazából nem igazán vagyok oda a királyi családért, de az anyukám imád téged. Találkoznál vele?' Húsz percig beszélgetett az anyukámmal, és imádnivaló volt.”