Mobiltelefon tokban

3 dolog, amit a régi okos telefonoddal tehetsz

Több módja is van az elavult eszközök felhasználásának.


1. Otthoni biztonsági rendszer

Nem kell rengeteg pénzt kiadnunk egy egyszerű otthoni biztonsági eszközért, csak ássuk elő a régi okostelefonunkat, töltsük fel, és telepítsünk rá egy otthoni biztonsági alkalmazást, mint például a Presence, a Manything vagy az AtHome Camera.

Állítsuk be a régi kamerát úgy, hogy a megfigyelni kívánt terület irányába mutasson, és lehetőleg tartsuk mindig töltőn, hogy soha ne kelljen vele bajlódni. Ezek az alkalmazások mozgást észlelve értesítést küldenek a fő telefonunkra, így soha nem kell aggódnunk otthonunk biztonsága miatt, amíg mi távol vagyunk.

2. Babafigyelő

Ehhez a trükkhöz két régi okostelefonra, vagy lehetőleg egy régi és a jelenlegi készülékre lesz szükség.

Töltsünk le egy olyan alkalmazást, mint a Cloud Baby Monitor, a Dormi vagy a Baby Monitor 3G mindkét készülékre. Fontos, hogy a babafigyelő készülék kamerája a gyerekszoba felé nézzen, elég közel ahhoz, hogy lássik a babát, de elég távol ahhoz, hogy teljes képet kapjunk.

Kövessük az utasításokat a választott alkalmazáson keresztül, és mindenképpen állítsuk be az adatvédelmi beállításokat, hogy csak mi láthassuk az élő közvetítést. Emellett győződjünk meg arról, hogy a WiFi hálózat jelszóval védett.

Fotó: Pexels

3. GPS nyomkövető

Egy régi telefon GPS-nyomkövetőként való használata olcsó megoldás lehet. Persze, nem lesz olyan jó, mint egy dedikált GPS-eszköz, mivel a háttérben futó szoftver gyorsan lemeríti az akkumulátort, de egy hordozható töltővel néhány napot kibír az akkumulátor.

Győződjünk meg róla, hogy bekapcsoltuk Find my iPhone funkciót, vagy az androidos készülék beállításai között bekapcsoltuk a nyomkövetést.

Nyitókép: Pexels