A koronavírus miatt a repülőgépflotta leállt és sorban áll a hongkongi nemzetközi repülőtéren 2020. február 12-én

Ezek a meglepő okok is a repülők késését eredményezik

A járatkéséseknek gyakori tipikus okai közé tartozik a rossz időjárás, a műszaki problémák vagy esetleg a későn érkező személyzet. De vannak kevésbé gyakori okok, bizarr események is, mint például a szárnyon összegyűlt méhek vagy egy rejtélyes rizsfolt a folyosón.

Ahogyan az a légi közlekedéssel kapcsolatos incidenseknél lenni szokott, az utasok gyakran posztolnak a Twitteren, hogy kibeszéljék a járat megszakításait és a kiváltó okokat. Az alábbiakban öt egészen furcsa esetet gyűjtöttünk össze a járatkésések legvadabb okairól, a viccesektől az ijesztőig.

„A Houstonból induló gépem késik, mert méhek gyűltek össze az egyik szárny hegyén. Nem engednek felszállni, amíg el nem távolítják a méheket. De hogy a fenébe fog ez megtörténni? Nem hagyják el a szárnyat, amikor felszállunk?”

– írta Anjali Enjeti Twitter-bejegyzésében.

Egy másik utas a Delta Airlines járatán élt át egészen bizarr helyzetet, ami miatt nem tudtak felszállni.

„A felszállás előtt álló járatom késett, mert valaki kinyitotta a gép kijárati ajtaját, és elszaladt vele, mielőtt elhagytuk volna a kaput. A rendőrség üldözi, hogy visszaszerezzék az ajtót.”

Jim Scott járata azért késett, mert a pilóta az előző gépen hagyta a szemüvegét, és visszament érte.

Jennifer Schaper egészen bizarr tapasztalatairól számolt be:

„Épp most szálltam fel a gépre, amikor valaki kiöntötte az ételt. A légiutas-kísérő felkiáltott, hogy „ki öntött ki rizst?”, és fel-alá járkál a folyosókon. Nem hajlandóak elhagyni a kaput, amíg valaki el nem takarítja a rizst.”

Kate Sonka repülését egy denevér zavarta meg:

„Tegnap 4,5 órát késett a járatunk, mert egy denevér(!?!??) berepült a hajtóműbe, és javítani kellett. Ez jóval azelőtt történt, hogy felszálltunk volna a gépre, de ez volt az első eset. Mi volt a legvadabb ok, ami miatt késett a járatod?”

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock