Repülőgép alulnézetből

Ezt az egy dolgot mindig magunkkal kellene vinnünk a repülőre

Egy pilóta elárulta, milyen egyszerű dolgot kellene minden utasnak beszereznie a repülés előtt.

Jeanie Carter, a Wheels Up légiközlekedési cég pilótája szerint az utasoknak nem szabadna palackozott víz nélkül felmennie a repülőre. Carter is mindig visz magával a fedélzetre, mivel a kereskedelmi járatokon azt tapasztalta, hogy bizonyos esetekben a légiutas-kísérők nem tudnak frissítőket felszolgálni, mert vagy nagyon rövid a repülés, vagy mert turbulenciát jelentettek.

A pilóta a szomjúság elkerülése érdekében azt javasolja az utasoknak, hogy a beszállás előtt vásároljanak egy italt, vagy töltsenek fel egy újratölthető vizes palackot a repülőtéri mosdóban.

Bár néha a légiutas-kísérők ingyen csapvizet kínálnak, Carter szerint az nem mindig a legjobb minőségű. Más légiutas-kísérők is óva intetnek attól, hogy vizet igyunk a repülőgépeken, mivel víztartályt ritkán tisztítják.

A Reddit egyik bejegyzésére válaszolva a légiutas-kísérők elárulták, hogy egyre bosszantóbbá válik, hogy az emberek arra kérik őket, töltsék újra a saját vizes palackjaikat.

Az egyikük önzőnek és olcsónak nevezte ezeket az utasokat, és elmagyarázta, hogy csak bizonyos mennyiségű víz van a repülőn.

Egy, a TikTok-on közzétett videóban Cierra Mistt, légiutaskísérő elmondta, hogy ők maguk sem fogyasztják a repülő fedélzetén tartott vizet.

„Hacsak nem vagyunk szuper kétségbeesettek, nem fogjuk meginni a repülőn biztosított kávét vagy teát. A víz, amit a kávéhoz és a teához használunk, ugyanarról a helyről származik, és tudjátok, mi van? Soha nem tisztítják ki”

– fogalmazott.

Bár a légitársaságok azt mondják az utasoknak, hogy rendszeres vízminőségi vizsgálatokat végeznek, Cierra szerint ez nem olyan gyakori, mint gondolnánk.

„Nekünk azt mondták, hogy körülbelül 6-9 hónap, mire akár csak egy teszt is megtörténik egy repülőgépen, és nem fogják kitakarítani azt a tartályt, hacsak nem találnak valamit.”

(Sun)

Nyitókép: Unsplash