A híres török séf, Nusret Gokce (Salt Bae) viaszszobra közvetlenül étterme bejáratánál

Bezárta egyik legnépszerűbb éttermét a török hentesből lett mémsztár

Salt Bae-nek már csak egy New York-i étterme van, cége a nemzetközi helyszínekre koncentrál.

Az egykori internetes szenzáció újabb New York-i éttermét zárta be, jelentette kedden az Eater NY.

„Kipróbáltak néhány piacot. Néhány bevált, míg mások nem”

– mondta a Nusr-Et étteremcsoport szóvivője az Eater-nek.

Salt Bae, eredeti nevén Nusret Gökçe török hentes és szakács 2022-ben nyitotta meg a steakhouse-t a New York-i Midtownban található Nusr-Et nevű hely folytatásaként. Utóbbi 2018-ban nyílt, amikor Salt Bae népszerűsége csúcsán volt.

Bár az étteremről szóló kritikák nem voltak olyan jók, Salt Bae-nek ismertsége elég volt ahhoz, hogy tömegeket vonzzon be éttermébe – a Midtown-i helyszín pedig még mindig nyitva van, és ez most a szakács egyetlen étterme New Yorkban.

A steakhouse bezárása nem meglepő: tavaly nyáron Salt Bae hasonló módon bezárta Salt Bae Burger nevű hamburgerezőjét, melyet sokan bírálták olyan ajánlataiért, mint a 99 dolláros turmixok és a női vendégeknek járó, ingyenes vega burgerek.

A Nusr-Et Steakhouse talán valamivel jobb fogadtatásra talált, de nem eléggé ahhoz, hogy maradandó élményt nyújtson egy olyan városban, amely tele van más steak-éttermekkel.

Mióta hat évvel ezelőtt New York is megismerte volna kulináris tehetségét, Salt Bae és éttermi csoportja néhány jogi kihívással is szembesült. 2019-ben egy volt felszolgálója pert indított a szakács ellen, azt állítva, hogy elvette a dolgozók borravalóját.

2021-ben pedig Salt Bae a New York-i és miami éttermeiben dolgozók nyújtottak be túlórabérekkel kapcsolatos keresetet. (Az előbbi 300 ezer dolláros megegyezést eredményezett, az utóbbit pedig elutasították, írta az Eater).

Bár Salt Bae talán már nem olyan erősen jelen van New Yorkban, éttermi birodalma több mint 30 hellyel büszkélkedhet világszerte, és még a New York-i létesítmények nélkül is az Egyesült Államok a csoport második legnagyobb piaca az Eater szerint.