Hotelszoba

Te is használod ezt a tárgyat a szállodákban, de nem kéne!

Érdemes lehet óvatosnak lennünk a szállodában használt tárgyakkal kapcsolatban.

A szállodai szobákat általában minden egyes vendég tartózkodása között kitakarítják, és ez általában nagyon magas színvonalon történik. Néhány turista azonban azt mondta, hogy nem érzi magát kényelmesen a szállodai szoba vízforralójának használatában.

Egy Reddit-felhasználó azt írta, munkatársaival vitatta meg a kérdést.

„Rengeteg különböző vélemény hangzott el a „a forralt víz rendben van” és aközött, hogy „az emberek fehérneműmosásra használják”.

Nemrégiben vírusszerűen terjedt el annak a nőnek a története, aki azt állította, hogy egy szállodai szoba vízforralóját használta az alsóneműje mosására. Bár valószínűtlen, hogy sok vendég használná erre a vízforralót, néhányan azt mondták, egyszerűen nem érezték kényelmesnek az eszköz használatát.

Egyikük azt mondta, soha nem használná a szobai vízforralót, mivel szerinte az emberek végtelenül undorító dolgokat tesznek, ha azt hiszik, hogy nem kapják el őket.

Egy volt szállodai dolgozó elmondta, hogy csak azért, mert valami tisztának tűnik, még nem jelenti azt, hogy az is.

„Ha a szállodai takarítók sietnek, előfordulhat, hogy néhány tárgy, például a vízforraló kimarad a takarítás során.”

Egy takarító némileg más véleményen van:

„Mint egykori szobalány, a vízforraló rendben van, de a bögréket és a csészéket kerülje el.”

A vendégeknek éppen ezért érdemes elmosni a csészéket vagy bögréket, amikor bejelentkeznek a szállodai szobába, mivel előfordulhat, hogy azokat nem tisztították meg.

Egy másik szállodai dolgozó azonban sem a vízforralót, sem a poharakat nem használná.

„Nem is annyira az a kérdés, hogy az emberek hogyan használták, hanem az, hogy a takarító személyzet hogyan tisztítja meg. Az egyik kolléga az előző vendég által használt törülközőket használta a poharak szárítására.”

Más turisták azonban azt mondták, nem értik, miért aggódik bárki is a vízforraló használata miatt.

Ha aggódunk, a legjobb megoldás, hogy egyszer felforraljuk a vízforralóban lévő vizet, azzal áttisztítjuk az eszközt és a következő felforralt vizet használjuk csak a kávénk vagy teánk elkészítéséhez. Ez leginkább akkor érvényes, ha a szobánkat elfoglalva azt tapasztaljuk, hogy a vízforraló tele van vízzel, hiszen nem tudjuk, mikori.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock