Szarvasbébi, jelenetkép

A Szarvasbébi igazi Marthája perrel fenyegeti a Netflixet

A nő, aki Richard Gadd sikeres drámasorozatát, a Szarvasbébit ihlette, most perrel fenyegette meg a Netflixet a Piers Morgan-nek adott ellentmondásos tévéinterjújában.


A bizarr és sokszor kellemetlen interjúban Fiona Harvey skót ügyvédnő kénytelen volt többször is tagadni, hogy 2014 és 2015 között zaklatta volna Gaddot.

A műsorban Harveyt egy Martha nevű magányos és mentálisan beteg nőként ábrázolják, aki megszállottan rajongott Mr Gaddért, 41 ezer e-mailt küld neki, és a szüleit is zaklatja.

Az 58 éves nő most azt állította, hogy csak néhányszor találkozott a komikussal, és a feszült szóváltásban arra kérte Gaddot, hogy „hagyja őt békén".

A Piers MorganUncensored című műsorban így nyilatkozott:

Jogi lépéseket fogok tenni Richard Gadd és a Netflix ellen. Részben ügyvédeket bíztunk meg, de szeretnénk minden lehetőséget megvizsgálni. Számos ember van, akit beperelhetünk.

Amikor kérdőre vonták a több tízezer e-mail esetleges létezéséről, amely bizonyítaná a műsor igaz történet, Harvey azt mondta:

Nem perelnék, ha azt gondolnám, hogy 41 ezer e-mail van odakint.

Állítása szerint csak egy „maréknyi" e-mailt, néhány tweetet és egy írásos levelet küldött Gaddnak. Azt is állította, hogy a komikus titokban felvehette őt, amikor a telefonján hagyott hangposták létezéséről kérdezte.

A széleskörű interjúban részleteket árult el „elszegényedett", de középosztálybeli skóciai neveltetéséről, és arról, hogy öt éve kapcsolatban áll egy férfi ügyvéddel, aki „borzalmasnak" találja a műsort és a vele kapcsolatos cikkeket.

Arra a kérdésre, hogy megnézte-e a műsort, azt válaszolta:

Egyáltalán nem. Hallottam a bírósági jelenetekről, a börtönbüntetésekről és minden ilyesmiről... Nem néztem meg semmit belőle.

Az online reakciókról is beszélt, miután a sorozat rajongói felfedezték kilétét:

Eleget vett el az életemből. Elég obszcénnek találom. Borzalmasnak, nőgyűlölőnek tartom. Néhány halálos fenyegetés tényleg szörnyű volt az interneten. Az emberek felhívtak telefonon.

Azt azonban elismerte, hogy ő találta ki a sorozatot inspiráló becenevet:

Volt egy játék rénszarvasom, és leborotváltam a fejét, ez a rész igaz, és a boltokban rénszarvasok voltak, mert karácsony volt éppen. De ez egy vicc volt. Szóval véletlenül tényleg én adtam a sorozat címét.

Azt is tagadta, hogy valaha elítélték volna Gadd úr zaklatásáért, vagy hogy börtönbe került volna.

Arra a kérdésre, hogy van-e üzenete Richard Gadd számára, ha nézi, azt mondta:

Hagyj békén, kérlek. Szerezz egy életet, keress egy rendes munkát. El vagyok borzadva attól, amit tettél.

Morgant most támadják a mentális egészségért harcolók és a zaklatások túlélői, amiért „felelőtlenül" úgy döntött, hogy interjút készít a nővel. Harvey állítólag 250 fontot (körülbelül 110 ezer forintot) kapott az interjúért, és más felkéréseket visszautasított.

Forrás: Independent

Nyitókép: Profimédia