Matt Le Blanc, Matthew Perry, Jennifer Aniston és Courteney Cox a Jóbarátok című sorozatban

3 alkalom, amikor a színészek nem voltak hajlandóak az eredeti szövegüket elmondani

Kedvenc színészeink sokszor megszegték a szabályokat és nem tartották magukat a forgatókönyvhöz. Íme 5 eset, amikor a színészek nem voltak hajlandóak elmondani az eredeti szövegeiket a forgatáskor.


Robert Downey Jr, Bosszúállók

A Marvel-rajongók valószínűleg emlékeznek a Bosszúállók-film utolsó pillanataira, amikor a sérült Vasember felébred, és arról érdeklődik, hogy a szuperhős haverjai „Kóstoltak-e már shawarmát?”. A jelenet eredeti forgatókönyve szerint azonban azt kellett volna kérdeznie ekkor, hogy: „És most?”. Az Entertainment Weekly szerint Downey úgy érezte, hogy ez a mondat nem elég frappáns a karakterhez, így megváltoztatta.

Jenna Ortega, Wednesday

Jenna Ortega a Wednesday sorozat\u00e1nak egyik ikonikus jelenete, mikor a l\u00e9pcs\u0151n bes\u00e9t\u00e1l fekete ruh\u00e1banÍme az összes film és sorozat, amiben Jenna Ortega feltűntInstagram

A színésznő azonnal címlapokra került tavaly, amikor elárulta, milyen mértékben írta át a Netflix sikersorozatának forgatókönyvét. Többek között a következő sorokat húzta ki a jeleneteiből: „Ó, Istenem, imádom. Ugh, nem hiszem el, hogy egy ruha miatt borulok ki. Szó szerint gyűlölöm magam” – ezek a sorok akkor hangoztak volna el, mikor Wednesday az iskolai bálra próbálja a ruháját.

„Voltak olyan pillanatok a forgatáson, amikor még szinte szakmaiatlanná is váltam abban az értelemben, hogy csak úgy elkezdtem változtatni a szöveget. A forgatókönyvfelügyelő azt hitte, hogy valamit elszúrtam, és aztán le kellett ülnöm az írókkal, és ők azt kérdezték: >>Várj, mi történt a jelenettel?>>. És nekem kellett megmagyaráznom, hogy miért nem tudtam bizonyos mondatokat elmondani.”

Matthew Perry, Jóbarátok

Courtney Cox \u00e9s Matthew Perry a J\u00f3bar\u00e1tok c\u00edm\u0171 sorozat egyik epiz\u00f3dj\u00e1banA napfénynek való kitettség fokozott evést vált ki a férfiaknálFotó: NBCUniversal via Getty Images / NBCU Photo Bank / Gary Null

Sokaknak Chandler Bing volt a kedvence a Jóbarátok sorozatának hat főszereplője közül - fanyar, szarkasztikus humora világszerte számtalan embert nevettetett meg a tévék előtt. Nehéz elképzelni bárki mást erre a szerepre, Matthew Perry ugyanis tökéletesen tudta, hogy hogyan adja elő a karaktere mondatait. Azonban azt is tudta, hogy mi az, amit inkább nem kéne mondania.

Andy Cohen interjúja közben a színész felidézte az egyik jelenetet, amelyet nem volt hajlandó eljátszani.

„Lett volna egy sztori a Jóbarátokban, amikor Chandler elmegy egy férfi sztriptízbárba, mert nagyon szerette az ott kapható szendvicseket, én pedig felhívtam a műsor készítőit, és azt mondtam: >>Ezt ne csináljuk meg<<”

– mesélte akkor.

(Independent)

Nyitókép: Getty Images